Vilks: Pastāv risks nepieņemt valsts budžetu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Priekšvēlēšanu gadā, kad tiek plānoti valsts budžeta izdevumu palielinājumi, ir liels drauds, ka budžets netiks pieņemts, brīdina finanšu ministrs Andris Vilks.

«Ja runājam godīgi, tad es nezinu, kādā veidā varēs salikt to, ko jebkura no partijām liks priekšā kā izdevumus,» intervijā Latvijas Radio raidījumam Krustpunktā atzina finanšu ministrs.

«Es arī uzskatu, ka ir liels drauds, ka šogad budžets vispār netiks pieņemts. Es loģiski skatos notikumu gaitu un neviens negrib atkāpties no savām pozīcijām,» atzina Vilks.

«Budžetu nevar salikt, nepārkāpjot fiskālo disciplīnu, un tad paliek divi varianti. Vai nu mēs budžetu pieņemam, kurā nav deficīts, kādu mēs esam plānojuši, bet kas ir lielāks,» norādīja ministrs. Viņš skaidroja, ka šāds deficīts nozīmētu sarunas ar Eiropas Komisiju, iespējams, arī par Eiropas Savienības fondu piešķīrumu pārtraukšanu.

Savukārt kā otru variantu Vilks minēja «nelikt tādu budžetu, kur mums uzreiz ir uzbrukums no visām institūcijām kā jaunai Eiropas dalībvalstij, kura budžetu pieņem ar krietni lielāku deficītu kā pieļauts».

«Es paredzu pietiekami garu budžeta veidošanas procesu, kurš varētu ievilkties nākamajā gadā,» pauda Vilks.

Tāpat Vilks raidījumā norādīja, ka nestartēs vēlēšanās un viņam politiskās darbības laiks pēc tām būs noslēdzies. Vienlaikus ministrs atklāja, ka pagaidām darbu nemeklē, taču tic, ka, aizejot no politikas, tas pats viņu atradīs. Savas zināšanas un pieredzi Vilks plāno izmantot finanšu sektorā, kur ilgstoši strādāja pirms iesaistīšanās politikā.


Написать комментарий