Motobraucēji protestēs pret Jauno vilni

foto: lat.mixnews.lv
foto: lat.mixnews.lv

Motobraucēji sociālajos tīklos izplatījuši aicinājumu otrdien, 22.jūlijā, piedalīties zibakcijā, lai protestētu pret Krievijas agresīvās politikas atbalstošo personu izklaidi Latvijā konkursā "Jaunais vilnis", savukārt Latvijas Motoklubu asociācija (MCA) no šīs akcijas kategoriski norobežojas.

Zibakciju organizē nevalstiskā organizācija "Dieva suņi". Plānots, ka pl.17:00 no degvielas uzpildes stacijas "Viada" Kārļa Ulmaņa gatvē motobraucēji dosies uz Dzintaru koncertzāli, kur sāksies konkursa atklāšanas pasākums.

"Šajā konkursā cita starpā pulcēsies dažādas Krievijā pazīstamas personas, no kurām daudzas šogad paudušas atbalstu un attaisnojumu Krimas aneksijai un kara kurināšanai Ukrainas austrumos," teikts organizācijas paziņojumā, kas publicēts sociālajā tīklā "Facebook".

Reaģējot uz motoapvienības "Dieva suņi" plašsaziņas līdzekļos izplatīto aicinājumu uz zibakciju, MCA paziņojusi, ka no šīs akcijas kategoriski norobežojas. Asociācijas paziņojumā presei teikts, ka MCA ir brīvprātīga motoklubu savienība, kura radīta ar mērķi popularizēt motokultūru, nevis īstenot politiskus mērķus.

Tāpat paziņojumā teikts, ka MCA atbalsta personas, valsts un nācijas suverēnās tiesības uz pašnoteikšanos un leģitīmu brīvību un uzskata, ka vardarbīgi nevienam nav tiesības kādam šīs pamattiesības pārkāpt. Motoapvienība "Dieva suņi" nav MCA biedre, un asociācija neatbalsta piedalīšanos zibakcijās un neuzņemas atbildību par atsevišķu personu aicinājumiem.

Atgādinām, ka starptautiskais populārās mūzikas jauno izpildītāju konkurss "Jaunais vilnis" šogad notiks laikā no 22.jūlija līdz 27.jūlijam.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) liedzis Latvijā ieceļot trīs plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem, kuri parasti piedalās "Jaunajā vilnī", - Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija.
 


Написать комментарий