Ekonomika

Neraugoties uz valsts budžeta pārpalikumu, aicina nepalielināt tēriņus 31.07.2014

Valsts kopbudžets šī gada pirmo pusgadu noslēdzis ar visai ievērojamu pārpalikumu - gandrīz 276 miljoniem eiro, kas ir par 40 miljoniem vairāk, nekā gadu iepriekš. Eksperti valsts budžeta sniegumu vērtē kā salīdzinoši labu, tomēr vienlaikus uzsver, ka rezultāti nenozīmē, ka sabiedrība var ļauties kārdinājumiem palielināt tēriņus.

Argentīnai otrā parādu maksātnespēja 12 gadu laikā 31.07.2014

Argentīna otro reizi pēdējos 12 gados nespēj segt uzņemtās parādsaistības, kas varētu padziļināt Latīņamerikas trešās lielākās tautsaimniecības ekonomisko lejupslīdi.

Somijas rūpniecība cietusi sankciju pret Krieviju dēļ 31.07.2014

Šonedēļ Somijas Tehnoloģiskās rūpniecības asociācija paziņoja, ka Ukrainas krīze, precīzāk sankcijas pret Krieviju, jau ir ietekmējušas Somijas rūpniecību.

Rinkēvičs: Nepastiprinot sankcijas, sekas ekonomikā var būt dramatiskākas 31.07.2014

Nepastiprinot sankcijas pret Krieviju un sākoties pilna mēroga karam Ukrainā, reģionālā ekonomika var ciest vēl vairāk, rīta intervijā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” sacīja ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Dūklavs: Runāt par dārzeņu audzētāju bankrotiem ir pāragri 31.07.2014

Dārzeņu audzētāju izteikumi par Latvijas ražotāju bankrotiem un tirgus sabrukšanu ir pārsteidzīgi, uzskata zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Ja Krievija vērsīsies pret Latviju, efekti var būt postoši, uzskata ekonomikas ministrs 31.07.2014

Ja Krievija pieņems lēmumu fokusēties uz Latviju, tad efekti var būt ļoti postoši, LTV raidījumā "Rīta Panorāma" atzina ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP).

Sešos gados EK grib mazināt enerģijas patēriņu par 20% 31.07.2014

Mazināt enerģijas patēriņu par 20% nākošo sešu gadu laikā - tas esot iespējams, uzskata Eiropas Komisija (EK). Tiesa, tikai tad, ja dalībvalstis būs aktīvākas, bet paliekot šobrīd iebrauktajās sliedēs, mazinājums būs nedaudz mazāks - ap 18%.

ES paplašina nevēlamo amatpersonu sarakstu un aizliedz investēt Krimā 31.07.2014

Eiropas Savienība (ES) paplašinājusi sarakstu ar personām un organizācijām, pret kurām vērstas sankcijas par viņu lomu Krievijas agresijā pret Ukrainu, to papildinot ar vēl astoņiem cilvēkiem un trim kompānijām, trešdien paziņoja Eiropadomes preses dienests, ziņo LETA.

Sankciju kara rezultātā augļu un dārzeņu cenas saruks par 10-20% 31.07.2014

Pēc Krievijas noteiktā Polijas augļu un dārzeņu importa aizlieguma, Latvijā augļu un dārzeņu cenas noteikti samazināsies. Kritums varētu būt mērāms 10-20%, LTV raidījumā "Rīta panorāma" teica Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LTVC) vadītāja Ingūna Gulbe.

'Adidas', VW, 'Opel' un 'Puma' - Vācijas lielākie uzņēmumi jau sūdzas par sankcijām pret Krieviju 31.07.2014

Reaģējot uz stingrāku sankciju ieviešanu pret Krieviju, lielākie Vācijas uzņēmumi izteikuši nopietnas bažas par ekonomisko situāciju Krievijā, kas var ietekmēt Vācijas preču eksporta apjomu, vēsta "Die Welt".

FKTK: Krievijai piemērotās sankcijas var netieši ietekmēt banku sektoru 31.07.2014

Ir sagaidāma zināma netieša sankciju ietekme uz Latvijas banku sektoru, uzskata Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

Valsts budžeta pārpalikums pirmajā pusgadā 275,9 miljoni eiro 31.07.2014

Valsts budžeta pārpalikums pirmajā pusgadā ir 275,9 miljoni eiro, kas ir par 40,3 miljoniem eiro vairāk nekā pērn, portālam lsm.lv ziņo Finanšu ministrija.

Sankciju karš: Krievija aizliedz Polijas augļu un dārzeņu importu 31.07.2014

Trešdien, 30.jūlijā, Krievija paziņojusi par liegumu augļu un dārzeņu importam no Polijas, norādot, ka importa aizliegums drīzumā varētu tikt paplašināts uz visu Eiropu, vēsta aģentūra "Reuters".

Baltijas valstis un Polija apvieno spēkus cīņai ar Āfrikas cūku mēri 30.07.2014

Trīs Baltijas valstis un Polija vienojās apvienot spēkus Āfrikas cūku mēra  apkarošanā un profilaksē, informēja Latvijas Zemkopības ministrija.

Latvijā varētu ieplūst lētā produkcija; apdraudēti vietējie ražotāji 30.07.2014

No 1. augusta Krievijā tiks aizliegts augļu un dārzeņu imports no Polijas, informē RIA Novosti.

Krievu miljardiera Latvijas uzņēmums 'SMSCredit' naudu ātrajiem kredītiem aizņemsies starptautiskajā tirgū 30.07.2014

Krievu miljardierim piederošais Latvijas nebanku kreditētājs "4finance", kas strādā ar zīmolu "SMSCredit" un "Vivus.lv", nolēmis starptautiskajos finanšu tirgos izlaist kompānijas obligācijas.

Krievija ar bravūru uzņem ES un ASV sankcijas; Rietumos kritizē «Mistral» darījumu 30.07.2014

Pasaule un arī pati Krievija dažādi reaģējusi uz Eiropas Savienības (ES) lēmumu vērsties pret Krievijas finanšu, enerģētikas un aizsardzības sektoru saistībā ar Krievijas nostāju Ukrainas konfliktā.

Mazumtirdzniecības apgrozījumam 2,8% pieaugums gadā 30.07.2014

Šā gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, mazumtirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums samazinājās par 0,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes apkopotie sezonāli izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās.

Putinam pietuvināta persona: Kādēļ maksāt Yukos, ja Eiropai tuvojas karš? 30.07.2014

Krievijas naftas koncerna Yukos akcionāriem, iespējams, vēl nāksies cīnīties par to, lai saņemtu 37 miljardus eiro lielo kompensāciju, ko 28.jūlijā Krievijai maksāt piesprieda Hāgas Pastāvīgā šķīrējtiesa.

Slānekļa gāzi sola pēc trim gadiem 30.07.2014

Pateicoties slānekļa gāzei, ASV kļuvušas par lielāko dabasgāzes ieguvēju pasaulē, apsteidzot Krieviju, un tuvāko gadu laikā kļūs arī par ievērojamu eksportētāju.

Maļinovas pagasta pārvaldes priekšsēdētāja darba alga pērn pieauga, bet A.Karņickim radās arī parādsaistības 30.07.2014

Saskaņā ar VID informāciju, Maļinovas pagasta pārvaldes priekšsēdētāja Arkādija Karņicka darba alga pērn ir pieaugusi, bet viņam radušās arī parādsaistības.

Nepieciešami teju 5 tūkst. eiro Daugavpils novada pārstāvēšanai Maltā 30.07.2014

Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē tika izskatīts jautājums par teju piecu tūkst. eiro iedalīšanu delegācijai, kura 16 cilvēku sastāvā pārstāvēs Daugavpils novadu Maltas salā.

Latvijā kohēzijas fondu naudu vairāk novirzīs transporta infrastruktūrai 30.07.2014

Eiropas Savienības dalībvalstis sākušas gatavoties nākamajam daudzgadu budžeta periodam un reformētas kohēzijas politikas īstenošanai.

Tallinas Ostai strauja izaugsme un rekordliela peļņa 30.07.2014

Igaunijas valstij piederošā Tallinas Osta 2014.gada pirmajos sešos mēnešos spējusi palielināt peļņu par 16% un kāpināt apgrozījumu par 7%, šonedēļ pavēstījis uzņēmums.

Ekonomisti: Sankcijas radīs zaudējumus Eiropai 30.07.2014

Rietumvalstu noteiktās sankcijas varētu atstāt nopietnu ietekmi uz Krievijas finanšu sfēru un militāro rūpniecību. Tomēr zaudējumus cietīs arī Eiropas valstis – uzskata ekonomikas eksperti.

Cūkgaļu no ārkārtas zonas tirgo par parastu cenu 30.07.2014

Āfrikas cūku mēris (ĀCM) nav mazinājis pircēju kāri pēc cūkgaļas šašlika, desām vai citiem gaļas izstrādājumiem. Pagaidām nav mainījusies arī cūkgaļas cena. Taču situācija var mainīties, ja Latvijā pāris nedēļu laikā tiks nokautas 40 000 cūkas.

Latgales pusē šonedēļ sāksies masveidīga cūku izkaušana 30.07.2014

Lai ierobežotu Āfrikas cūku mēra izplatību, Latgales pusē šonedēļ sāksies masveidīga cūku izkaušana, trešdien LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis.

ASV izsludina papildus sankcijas pret Krievijas enerģētikas, rūpniecības un finanšu nozarēm 30.07.2014

Amerikas Savienotās Valstis (ASV) pievienojas Eiropas Savienībai (ES) un izsludina papildus sankcijas pret Krievijas enerģētikas, ieroču rūpniecības un finanšu nozarēm, otrdien paziņojis ASV prezidents Baraks Obama, vēsta ārvalstu mediji.

Metāla fondiem lielākais pieprasījums piecu gadu laikā 30.07.2014

Investori iegulda metālos, sākot no cinka līdz pat alumīnijam straujākajā tempā kopš 2009. gada, prognozējot, ka pieprasījuma kāpums samazinās piedāvājuma apjomus, raksta Bloomberg.

Īrijā palielināti pasta pakalpojumu tarifi 29.07.2014

Ar 21.jūliju Īrijā ir stājušies spēkā jauni pasta pakalpojumu tarifi, ko apstiprinājis cenu regulators, informē portāls Baltic Ireland.

Diplomāti: Krievijas iespējamās sankcijas pret ES var būt Eiropai sāpīgas 29.07.2014

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu vēstnieki otrdien Briselē pievērsīsies sankcijām pret Krieviju, kas varētu skart finanšu, enerģētiku un aizsardzības jomu. Diplomāti lēš, ka šis solis varētu atsaukties arī uz pašu ES, ja Krievija atbildēs ar ko līdzīgu.

ES sankciju sarakstā iekļauj personas, kas gūst labumu no Krievijas darbībām 29.07.2014

Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu sūtņi pirmdien vienojās par sankciju paplašināšanu pret Krieviju, paplašinot sarakstu ar personām, pret kurām vērstas sankcijas, ziņo LETA-DPA/AFP.

Daugavpils sabiedriskās organizācijas, kuras vēlas saņemt Domes finansējumu, aicina iesniegt pieteikumus līdz vasaras beigām 29.07.2014

Kā zināms, Daugavpils pilsētas domes budžetā ir paredzēti līdzekļi sabiedrisko organizāciju pasākumu atbalstam.

ES vienoto tirgu visveiksmīgāk izmanto Dānija un Vācija 29.07.2014

Dānija un Vācija kopš Eiropas Savienības (ES) vienotā tirgus izveides 1992.gadā spējušas visveiksmīgāk izmantot brīvā tirgus piedāvātās priekšrocības, liecina šomēnes publiskots pētījums.

Cīņā ar cūku mēri vēlas izkaut 40 tūkstošus mājas cūku 29.07.2014

Lai ierobežotu Āfrikas cūku mēra izplatību, Latvijā vajadzētu izkaut aptuveni 40 tūkstošus cūku, otrdiena LTV raidījumā "Rīta panorāma" sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Daugavpils novada pašvaldībai nāksies apmaksāt projektā neparedzēto darbu veikšanu 29.07.2014

24.jūlijā Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē deputāti izskatīja jautājumu par papildlīdzekļu iedalīšanu Demenes pagasta pārvaldei realizētajā projektā neiekļauto būvdarbu veikšanai.

Krievija ar Ukrainu uzsāk konservu karu 29.07.2014

Krievija no otrdienas aizliegs konservētu augļu un zivju konservu importu no Ukrainas, bet tuvākās nedēļas vai divu laikā pieļauj iespēju apturēt augļu ievešanu no vairākām Eiropas Savienības (ES) valstīm, pirmām kārtām no Polijas, Moldovas un Nīderlandes, ziņo LETA.

NVA Daugavpils vakances 28.07.2014

- apsargs ar sertifikātu;
- automehāniķis;
- autoatslēdznieks;

Tiesa liek Krievijai maksāt Yukos 37 miljardus eiro 28.07.2014

Hāgas Pastāvīgā šķīrējtiesa Nīderlandē Krievijas naftas uzņēmuma Yukos strīdā ar Krievijas valsti lēmusi par labu Yukos, prasot Krievijai maksāt aptuveni 37 miljardus eiro.

Ūdenssaimniecības attīstībai Biķernieku pagastā nepieciešami papildlīdzekļi vairāk nekā 10 tūkst. eiro apmērā 28.07.2014

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka Biķernieku ciemā (Biķernieku pagastā) tiek realizēts ūdenssaimniecības attīstības projekts.

Tabores pamatskolas aktu zāles remontam nepieciešami papildus līdzekļi vairāk nekā 3 000 eiro apmērā 28.07.2014

Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē kā viens no papildjautājumiem tika izskatīts lūgums par papildlīdzekļu iedali Tabores pamatskolas aktu zāles remontam.

Steidz segt deficītu veselības jomā 28.07.2014

No līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem valdība piešķīrusi gandrīz piecus miljonus eiro ambulatoro pakalpojumu apmaksai. Vairākās prioritāri finansējamās veselības nozarēs veidojas deficīts – vislielākais līdzekļu iztrūkums izveidojies veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai bērniem – speciālistu konsultācijas, izmeklējumi un terapija – kopā 1,4 miljoni eiro.

Latvijas ekonomikas dienasgrāmata. Viena loga princips uzņēmējiem 28.07.2014

Latvijas valdība pieņēmusi lēmumu apvienot visas iestādes, kas sniedz atbalstu biznesam un stimulē attīstību. Jaunajai organizācijai ­ Аttīstības finanšu institūcijаi (AFI) jau šogad uzticēs īstenot Eiropas fondu programmas.

Zelta cena pakāpjas pēc piecu nedēļu zemākās atzīmes sasniegšanas 25.07.2014

Zelta cena piektdien pieauga pēc piecu nedēļu zemākās atzīmes sasniegšanas, tirgus dalībnieku vidū valdot runām, ka cena ir tuvu tehniskajam atbalsta līmenim, kas mazinās pārdošanu, raksta Bloomberg.

Daugavpils novadā plāno turpināt tradīciju un izsludināt konkursu „Daugavpils novada uzņēmējs 2014” 25.07.2014

Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē deputāti kā papildjautājumu izskatīja jautājumu par konkursa „Daugavpils novada uzņēmējs 2014” rīkošanu.

Būvniecības izmaksām 0,7% kāpums gadā 25.07.2014

Šā gada jūnijā, salīdzinot ar maiju, būvniecības izmaksas Latvijā pazeminājās par 0,1%. Būvmateriālu cenas samazinājās par 0,3%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 0,1%, bet strādnieku darba samaksa pieauga par 0,3%.

Četru Daugavpils skolu apgaismojuma sistēmas renovācijā plānots ieguldīt vairāk nekā 400 tūkst. eiro 25.07.2014

24.jūlijā Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti nolēma pieteikt ES fondu finansējumam divus projektus, kuru ietvaros tiktu renovēta apgaismojuma sistēma četrās pilsētās skolās – 3., 15., 10., J.Raiņa 6.vidusskolā.

Pēc ilgas diskusijas apstiprināta jauna sadzīves atkritumu izvešanas maksa Daugavpils teritorijā 25.07.2014

24.jūlijā Daugavpils pilsētas domes sēdē visai ilgi tika apspriests jautājums par sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksu apstiprināšanu Daugavpils pilsētas pašvaldības teritorijā.

Katlumājas renovācijai Nīcgales pagastā plānots paņemt aizņēmumu vairāk nekā 200 tūkst. eiro apmērā 25.07.2014

24.jūlijā Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē tika skatīts jautājums par katlumājas renovāciju Nīcgales pagastā.

Daugavpils novadā plāno otro reizi izvēlēties labāko tūrisma produktu 25.07.2014

24.jūlijā Daugavpils novada domes Finanšu komitejas sēdē komitejas locekļi apstiprināja konkursa „Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts 2014” nolikumu.