Ekonomika

Ķuzis apstiprina Baranauska aizturēšanu; par Antonovu tikai neoficiāla informācija 25.11.2011

Lietuvas policijas rīcībā esošā oficiālā informācija liecina, ka ceturtdien Lielbritānijā ir aizturēts bijušais Lietuvas "Snoras" bankas akcionārs Raimonds Baranausks, savukārt par Krievijas izcelsmes miljardiera, Latvijā par aizdomās turēto Latvijas Krājbankas lietā atzītā Vladimira Antonova aizturēšanu pagaidām ir tikai neoficiāla informācija, piektdien intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

"Snoras" eksprezidents varētu lūgt politisko patvērumu Lielbritānijā 24.11.2011

Lietuvas Tieslietu ministrija paziņoja, ka ar Ukrainu ir noslēgts sadarbības līgums, kas paredz likumpārkāpēju izdošanu. Netika gūts oficiāls apstiprinājums, ka bijušais "Snoras" prezidents atrodas šajā valstī. To Lietuvas medijiem atzinusi viņa sieva, kas pavēstījusi, ka esot Ukrainā kopā ar vīru.

EK misijas vadītājs Latvijā: Latvijai ātri jāsagatavojas nākamajiem riskiem 24.11.2011

Latvija ir veiksmīgi darbojusies krīzes pārvarēšanā, bet tagad ir svarīgi ātri sagatavoties nākamajiem riskiem, ceturtdien konferencē "Ekonomikas krustceles: no atlabšanas līdz ilgtspējīgai attīstībai Baltijā un ES" norādīja Eiropas Komisijas (EK) misijas vadītājs Latvijā Gabriele Džudiče.

FKTK: aizliegts aprēķināt soda procentus par kavētiem kredīta maksājumiem Krājbankai 24.11.2011

Kredīta maksājumiem AS "Latvijas krājbanka" ir aizliegts aprēķināt soda procentus par kredītu kavējumiem, jo klientiem patlaban nav iespējams šos maksājumus veikt noteiktajā termiņā, sacīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) pārstāve Agnese Līcīte.

Lielāko parādnieku TOP5 novembrī nemainās 24.11.2011

Septembrī par valsts lielāko nodokļu parādnieku kļuvušais Jevgeņijis Jakovļevs arī novembrī saglabāja šo pozīciju un viņa parāds pieaudzis par aptuveni 100 000 latu līdz 10,392 miljoniem latu, liecina VID mājas lapā publiskotais lielāko parādnieku saraksts uz 1.novembri.

Premjers aicina Lietuvu nekavējoties lemt par situāciju ar 'Snoras banku' 24.11.2011

Latvijas premjers Valdis Dombrovskis (V) piektdien Lietuvā tiksies ar Lietuvas Ministru prezidentu Andrju Kubiļu un aicinās Lietuvu nekavējoties lemt par finanšu sektora stabilizāciju saistībā ar "Snoras", informēja valdības Komunikācijas departaments.

Policija atbrīvojusi Latvijas Krājbankas bijušo valdes locekli Ovčiņņikovu 24.11.2011

Valsts policija trešdienas vakarā atbrīvojusi "Latvijas Krājbankas" bijušo valdes locekli Svetlanu Ovčiņņikovu.

Prognoze: Latvija atkal augs ātrāk nekā Eiropa 1 15.11.2011

Eiropas Savienības (ES) ekonomikā nākamgad tiek gaidīta recesija, tās vidējais IKP pieaugs par 0,3 vai 0,5%, kamēr Latvijai tiek prognozēts 2,5% pieaugums, atsaucoties uz ES finanšu komisāru Olī Rēnu, ziņo "Latvijas radio". Pašmāju eksperti uzskata, ka tās ir reālas prognozes, ja vien Latvijas uzņēmējiem izdosies neciest no ES kā eksporta tirgus samazināšanās.

Valsts neatgūs līdz pusmiljardam eiro no 'Parex' ieguldītās naudas, prognozē Rimšēvičs 27.02.2008

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs vēl arvien stingri aizstāv 2008. gada novembrī pieņemto lēmumu par "Parex Bankas" pārņemšanu valsts īpašumā, taču atzīst, ka aptuveni 400 – 500 miljoni no bankas glābšanā ieguldītās naudas, visticamāk, netiks atgūti.