Kāds 37 gadus vecs fiziķis un vienlaikus profesionāls pavārs vārdā Manuels Linares no Barselonas radījis saldējumu, kurš maina krāsu tā laizīšanas laikā.
Lai glābtos no neizturamā karstuma maskavieši sāk uzvesties dīvaini. Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis kopā ar saviem partijas biedriem apmeklēja Manēžas laukuma parku, kur karstums ir īpaši neizturas. Lai pārvarētu neizturamo situāciju deputāts devās veldzēties uz strūklaku.
Maskavā popularitāti pamazām iekaro šefpavāra Anatolija Komma saldējums ar boršča, vinegreta, rasola garšu.
Lielbritānijas pārtikas produktu ražotāji apvienoja savas pūles ar mērķi radīt jaunu saldējumu, kurš uzlabo saldummīļu seksuālo dzīvi.
Pagājusī vasara saldējumu ražotājiem bijusi veiksmīga – pircēji Latvijā ar auksto kārumu mielojušies vairāk nekā pērn, priekšroku dodot vietējam gardumam.
Svētdien 1.septembrī ģimenes atrakciju parkā "Pik Nik parks" notiks pirmais saldējuma ēšanas čempionāts Latvijā.
Tveicīgais laiks jūnija sākumā pircējus ir mudinājis daudz biežāk iegādāties saldējumu, liecina biznesa portāla "Nozare.lv" veiktā tirgotāju aptauja.
Pēc krīzes, kad dominēja lētums, šovasar saldējuma ražotāji sola konkurēt premium segmentā.
Saldējuma tirgus pērn pieaudzis par 5% un ražotāji sagaida kāpumu arī šogad. Tendences liecina, ka pircēji priekšroku dod saldējumam no piena un krējuma un šīm tendencēm seko arī aukstā našķa ražotāji.
Britu tūristu grupa bijusi nepatīkami pārsteigta, jo Romā par četriem saldējumiem no viņiem iekasēti 64 eiro, raksta telegraph.co.uk.