No tūristiem Romā par četriem saldējumiem iekasēti 64 eiro

foto: prigotovim.by
foto: prigotovim.by

Britu tūristu grupa bijusi nepatīkami pārsteigta, jo Romā par četriem saldējumiem no viņiem iekasēti 64 eiro, raksta telegraph.co.uk.

Viņu sūdzības par pārmērīgām cenām atkal atjaunojušas diskusiju par tūristu apkrāpšanu veikalos, uzņēmumos, tai skaitā tūrisma uzņēmumos, kas darbojas šajā pilsētā.

Rodžers Banisters, viņa brālis Stīvens un viņu sievas - Vendija un Džoisa, nebija gaidījuši, ka, pasūtot četrus saldējumus bārā un kafejnīcā Antica Roma, katram būs jāšķiras no 16 eiro.

«Un, kad mēs samaksājām, viņi pat nepateica paldies,» sūdzējies R. Banisters no Birmingemas, kurš saglabājis arī kvīti, lai pierādītu samaksāto summu.

Kafejnīcas un bāri Itālijā dubulto vai pat trīskāršo cenas klientiem, kuri izvēlas sēdēt pie galda, bet britu grupa neesot darījusi pat to - viņi iegādājušies saldējumus, lai tos apēstu pa ceļam.

Viņi bija devušies sešu dienu brīvdienās uz Itāliju un tagad jūtoties ļoti aizvainoti. «Tas ir neticami. Tas nevar būt normāli, vai ne?» teicis R. Banisters.

Ēdināšanas iestādes vadītāji apstiprinājuši, ka no britiem patiešām iekasēti 64 eiro, bet saldējumi esot bijuši tik lieli, ka summa bijusi atbilstoša.

«Neviens nespieda viņus pasūtīt lielus saldējumus. Mums ir arī mazi, kas maksā tikai 2,50 eiro. Un cenas ir izvietotas visur,» skaidrots uzņēmumā. Britu viesiem varēja nepaveikties vēl vairāk, jo lielākais saldējums šajā vietā maksā pat 25 eiro, bet putukrējums tam virsū - 3,50 eiro.

Romas amatpersonas norādījušas - ir apkaunojoši, ka no tūristiem tiek prasītas tik lielas cenas un tas bojā Itālijas tēlu. Šis nav pirmais cenu skandāls Romā. 2009. gadā kāds restorāns pārim no Japānas par vakariņām pieprasīja 695 eiro. 


Темы: , , , , ,
Написать комментарий