Cīņā par izdzīvošanu cilvēki pulcējas pie Rēzeknes domes

Piektdien, 6. janvārī, pie Rēzeknes pilsētas domes ēkas pulcējās ap 400 Rēzeknes, Rēzeknes novada, Ludzas, Kārsavas, Preiļu, Balvu u.c. iedzīvotāji, galvenokārt autovadītāji un viņu līdzcilvēki, lai izteiktu masveida protestu pret Saeimā pieņemtajiem grozījumiem likumā „Par akcīzes nodokli”, līdz ar kuriem no 1.janvāra ir stājusies spēkā jauna akcizēto preču pārvietošanas kārtība pāri valsts robežai - ievedot Latvijā degvielu, cigaretes vai alkoholu biežāk nekā reizi nedēļā.

Cilvēki pulcējās, lai lūgtu pilsētas domes palīdzību cīņā par savu taisnību un savām tiesībām uz pilnvērtīgu dzīvi, cilvēcīgu attieksmi.

Kā jau iepriekš ziņojām, valdība turpinādama cīnīties ar ēnu ekonomiku un cerot papildināt budžetu ar 1,5 miljoniem latu, sākot ar šī gada sākumu personas drīkst vienu reizi septiņās dienās, ko skaita no personas robežšķērsošanas pirmās dienas, ieceļojot Latvijas Republikā ievest 2 paciņas cigarešu (40 gab.) vai 20 cigarillas, vai 10 cigārus, vai 50 gramus smēķējamās tabakas; vienu litru alkoholisko dzērienu ar spirta saturu virs 22% vai divus litrus alkoholisko dzērienu ar spirta saturu zem 22% un četrus litrus nedzirkstošā vīna, un 16 litrus alus. Vienu reizi septiņās dienās, ieceļojot Latvijas Republikā, drīkst ievest arī pilnu bāku degvielas un 10 litrus degvielas kannā.

Iepriekš no trešajām valstīm, nemaksājot nodokļus, reizi dienā drīkstēja ievest 40 cigaretes, litru degvīna un aptuveni 90 litrus degvielas (standarta degvielas tvertne un 10 l kannā).


Написать комментарий