Daugavpils domes vadība uzticēja izstrādāt jaunu pilsētas apstādīšanas plānu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jau pavisam drīz Daugavpilī sāksies pilsētas apstādīšanas darbi: zaļo zonu un puķu dobju labiekārtošana. Kā tapa zināms portālam Gorod.lv, tad šogad pašvaldība principiāli plāno mainīt pieeju šim jautājumam.

Lai vēl vairāk uzlabotu pilsētas ārējo izskatu, tika nolemts, puķu dobes labiekārtot tādā veidā, lai pilsētniekiem un viesiem būtu interesanti. Tiek plānots, ka pilsētas puķu noformējums vasarā būs daudz dinamiskāks un mainīsies biežāk. Tiek plānots, ka puķu dobju noformējums tiks mainīts katru gadu, un pilsētnieki varēs izbaudīt jaunu augu veidus, nokrāsu un dekorēšanas elementu izkārtojumu.

Lai varētu realizēt iecerēto, domē jau notika komisijas sēde, kurai tika uzticēts tikt galā ar pilsētas apstādīšanas jautājumiem. Pilsētas apstādīšanas plānam, kurš tika prezentēts sēdē, netika dota zaļā gaisma. Līdz kārtējai komisijas sēdei, kura notiks 26 martā, speciālistiem tika uzticēts izstrādāt jaunu, daudz interesantāku plānu. 

Kā skaidroja vicemērs Vjačeslavs Širjakovs, arī agrāk domi neapmierināja Celtniecības departamenta darbinieku darbs, kuri nodarbojas ar pilsētas apstādīšanu, jo departaments ir atskaites punkts, tieši departaments uzdot plānu un uzdevumus, tai skaitā arī saistītos ar pilsētas apstādīšanu. 

Šogad realizēt iecerēto būs daudz grūtāk, jo tikai tagad tika pieņemts lēmums īstenot jaunās idejas dzīvē. Tomēr pašvaldība atbildīgo darbinieku priekšā ir noteikusi noteiktus uzdevumus, lai būtu vieglāks ceļš mērķu īstenošanai. Lai katrai puķu dobei un dekorēšanas elementam būtu izstrādāta karte ar grafisko attēlu. Kā arī, lai lielāka uzmanība tiktu pievērsta tām puķu dobēm, kuras atrodas riņķveida krustojumos, jo pēc jauna autotransporta mezgla uzcelšanas to ir kļuvis daudz vairāk.

Kā skaidroja V. Širjakovs, pat ja puķu dobe “riņķī” ir skaisti noformēta, tad šo skaistumu var redzēt tikai no augšas, bet garām braucošie vai ejošie cilvēki redz tikai daļu. Lai atrisinātu šo problēmu, tika nolemts taisīt puķu dobes ar lielāku reljefu, lai pilsētnieki un pilsētas viesi ērti pārvietojoties pa jaunajiem ceļiem, paralēli varētu baudīt mūsu pilsētas skaisto noformējumu.
 


Написать комментарий