Par “Gada studentu” kļuva Laura Bicāne, bet DU rektors Arvīds Barševskis saņēma “Gada sasniegums” balvu

foto Daugavpils universitāte
foto Daugavpils universitāte

Pirmdien, 19. martā, Daugavpils teātra lielajā zālē, jau ceturto reizi notika svinīgā ceremonija “DU gada balva”. Kā arī vēl divas godalgas “Gada balva zinātnē” un “Gada balva jaunajam zinātniekam”, kuras tiek pasniegtas tikai trešo gadu pēc kārtas, un kuras tiek pasniegtas labākajiem Daugavpils Universitātes zinātniekiem par izciliem sasniegumiem dabaszinībās, matemātikā, humanitārajās zinātnēs, sociālajās un inženierzinātnēs. 

Šogad universitātes darbinieki “Gada balvu zinātnē” piešķīra asociētajai profesorei Valentīnai Liepai un vadošajam zinātniekam Vjačeslavam Gerbrederam, bet “Gada balva jaunajam zinātniekam” saņēma docents Valentīns Lukaševičs un zinātnieks Ēriks Sļedevskis.

Svinīgā pasākuma laikā, titulu godājamais profesors pensijā ( emeritus profesors), par mūža ieguldījumu fundamentālos zinātniskajos pētījumos un Daugavpils Universitātes latviešu filoloģijas studiju jomas attīstībā ieguva asociētais profesors, filoloģijas doktors Valdis Ķikāns. 

Kā jau pieņemts, svinīgās ceremonijas laikā, septiņas nominācijās, bija nosaukti Daugavpils Universitātes labākie cilvēki. 

Par “Gada studentu” kļuva mūziķe, dziedātāja, nacionālas atlases “Eirovīzija” dalībniece, trešā kursa studente bakalaura programmā filoloģijā Laura Bicāne. 

Balvu “Gada mācībspēks” saņēma sociālo zinātņu fakultātes tiesību katedras asociētais profesors Jānis Teivāns- Treinovskis. 

Titulu “Gada sasniegums” saņēma DU rektors, pirmais un pagaidām vienīgais akadēmiķis Latgalē Arvīds Barševskis. 

Par “Gada darbinieku” atdzina Irēnu Kaminsku.

Balvu “Gada labvēlis” saņēma DU Humanitārās akadēmijas jauniešiem aizbildnis, Latvijas Zinātņu akadēmijas goda loceklis, Trīszvaigžņu ordeņa kavalieris, Vatikāna prēmijas “Beato Angeliko” laureāts, scenārists, aktieris, kinorežisors Jānis Streičs. 

Pēdējo nomināciju, kuru tradicionāli izdomā studenti “Gada ideja”, bezierunas uzvaru izcīnīja Humanitārās akadēmijas jaunieši.
Kā vienmēr visi uzvarētāji saņēma ne tikai diplomu, bet arī zelta ābolu Hesperīdu, kurš simbolizē zināšanas augli un kas dāvā savam īpašniekam mūžīgu jaunību. 

Tā kā katra balvas pasniegšanas ceremonija tiek veltīta kādai tēmai, piemēram, pagājušo reizi tā bija “Matrica un kibernētikas pasaule”, tad šogad balvas pasniegšanas ceremonija aizritēja zem internacionālisma zīmes, jo balvas pasniedza ārzemju studenti, kuri studē DU apmaiņas programmas ietvaros, kā arī fonā skanēja mūzika no tās valsts. Kā parasti, ceremonija pagāja jautri un interesanti, enerģisku dziesmu un deju ietvaros.
 


Написать комментарий