Grūtups: lielkrievu nacionālistiem jāliek strādāt

foto newsbalt.ru
foto newsbalt.ru

Runājot par aizvadīto valodas referendumu, turpmāk Latvija būs spiesta precīzi identificēt krievvalodīgo kopienu un uzmanīties no lielkrievu nacionālistiem, saka jurists un publicists Andris Grūtups.

Viņš uzskata, ka Latvijai esot ļoti labi jāizturas pret baltkrieviem, kas ir mums radniecīga tauta līdzās lietuviešiem un ļoti labi iekļāvās valsts pēckara dzīvē. Ļoti uzmanīgi esot jāskatās uz ukraiņiem, kas, protams, ir savas valsts patrioti un ir tādi paši nacionālisti kā mēs, intervijā žurnālam Klubs teica Grūtups.

«Mums rūpīgi jāizturas pret vecticībniekiem, kas pie mums neienāca ar ieročiem, bet nāca, meklējot patvērumu, un to arī saņēma. Man ir pārliecība, ka daudzi no viņiem nobalsoja pret krievu valodu, bet ar viņiem ir jāstrādā,» uzskata advokāts.

Viņš atzīst, ka mums būtu jāuzmanās no lielkrieviem, kas, no Latvijas viedokļa, esot nacionālisti. «Mēs te neesam nacionālisti, bet savas valsts patrioti, viņi ir nacionālisti un separātisti. Viņiem jāliek strādāt, jāceļ rūpnīcas, lai nav laika nodarboties ar muļķībām, staigāt pa mītiņiem kopā ar Lindermanu,» saka Grūtups.

Viņš atzīmē, ka jāuzmanās arī no bijušā padomju armijas virsnieku korpusa, tiem desmit tūkstošiem, kas ir vēl dzīvi un palikuši šeit. «Viņi būtu jāpieskata drošības orgāniem,» tā jurists.


Написать комментарий