Tiesa atļāva domei turpināt autostāvvietas būvniecības darbus Vienības ielā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils pilsētas dome saņēma no Rēzeknes administratīvās rajona tiesas vēstuli, kurā domei tiek atļauts eiroprojekta ietvaros turpināt stāvvietas būvniecības darbus Vienības ielā. Šo informāciju portālam Gorod.lv apstiprināja Būvniecības departamenta juriste Santa Pupiņa.

 

Jāatgādina, ka darbi tika apturēti, jo mājas Vienības ielā 25 iedzīvotāji bija sašutuši sakarā ar būvniecības darbiem, kas ar viņiem netika saskaņoti. Uzklausot iedzīvotāju viedokli, pašvaldība organizēja publisko apspriešanu (kaut arī saskaņā ar likumu tas nebija obligāti, jo darbi tika veikti uz municipālās zemes), kuras gaitā pilsētas iedzīvotāji izvēlējās kompromisa variantu, kurā tika ieklauta stāvvietas būvniecība un zaļās zonas atjaunošana.

Taču veikt darbus nebija iespējams, jo prasītājs caur tiesu pieprasīja apturēt darbus uz tiešāšanās laiku. Taču minēto prasību tiesa neapstiprināja. Var secināt, ka tas tika izdarīts, jo prasība ir iesniegta tiesā tikai no vienas fiziskās personas (kādas Gorbunovas kundzes), kā arī tāpēc, ka tiesāšanās rezultāts visdrīzāk atļaus nelikvidēt stāvvietu un zāļo zonu, kuru būvniecību ir atļauts turpināt.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs atzīmēja, ka darbi šī eiroprojekta ietvaros tiek turpināti, un ir cerība, ka tos būs iespējams pabeigt noteiktajā termiņā – šī gada vasarā.


Написать комментарий