Vasara Daugavpilī sāksies ar starptautisko ielu kultūras festivālu URBANSTYLE 2012

Pēc dažām nedēļām Daugavpilī notiks lieli ielu kultūras svētki – starptautiskais festivāls URBANSTYLE 2012, kuru organizē pilsētas Jauniešu departaments.

Departamenta vecākā speciāliste Evita Lukša pastāstīja, ka šāda veida pasākums mūsu pilsētā notika arī agrāk. Neapšaubāmi, skatītājiem būs ko redzēt: ielu dejas, ekstremālie sporta veidi, parkūrs, grafiti un reps. Turklāt jau ir saņemti piedalīšanās pieteikumi no Daugavpils, Rēzeknes, Rīgas pārstāvjiem. Organizatori ļoti cer, ka jauniešu svētkiem pievienosies arī Dagda un tuvākās ārzemes – Lietuva, Krievija un Baltkrievija.

Šogad festivāla aklāšana notiks 12.maijā plkst.10:00 centrālajā parkā un skeitparka teritorijā. Tiek plānots, ka šogad URBANSTYLE festivālā tiks piedāvāti dažādi ielu kultūras virzieni. Vieni kolektīvi demonstrēs breikdansu un hiphopu, ekstremāli rādīs publikai dažādus trikus un lēcienus (In-Line, Skateboard, BMX), ielu mākslinieki ar aerosola palīdzību gleznos, repa izpildītāji kārtējo reizi pārliecinās, ka „jēga ir piedziedājumos, bet spēks – vārdos”, dīdžeji arī demonstrēs savus talantus. Vārdu sākot, pasākums ir jāapmeklē.

Festivāla dalībniekus vērtēs stingra, bet kompetenta žūrija, kura uzvārētājiem pasniegs diplomus un citas balvas.
Starp citu, kā paziņoja Daugavpils Jauniešu departaments, pirms mēneša izsludinātā grafiti konkursa uzvarētāji kopā ar profesionālajiem māksliniekiem festivāla «URBANSTYLE 2012» laikā radīs lielformāta kompozīciju.


Написать комментарий