Ar Rietumu Bankas atbalstu ir pasniegta prēmija labākajam ekonomikas žurnālistam

Šonedēļ Baltijas Starptautiskās akadēmijas ēkā jau piekto gadu pēc kārtas tika pasniegtas Latvijas Žurnālistu savienības prēmijas.

No 80 konkursa darbiem prēmijas tika piešķirtas 28 žurnālistiem, kuri strādā rakstiskajos un elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, televīzijā un radio. Vladimira Gurova piemiņas prēmiju kā labākais ekonomikas žurnālists saņēma Abiks Elkins – par radio interviju sēriju, kas vēsta par Latvijas politiskajām un sociāli ekonomiskajām problēmām. 

Prēmija par labāko darbu ekonomikas žurnālistikā tika dibināta 2008. gadā par piemiņu traģiski bojā gājušajam laikraksta „Bizness & Baltija” dibinātājam un galvenajam redaktoram Vladimiram Gurovam.

„Šī prēmija ir memoriāls, kas veltīts cilvēkam, kurš stāvēja pie Latvijas biznesa žurnālistikas šūpuļa. Visi, kuri strādāja kopā ar Vladimiru Gurovu, atceras viņa azartu un prasīgumu attiecībā uz precizitāti, aktualitāti un idejas dziļumu žurnālista darbā.

Tie, kuriem Žurnālistu savienība piešķir šo prēmiju, pilnībā atbilst šiem principiem. Ļoti gribētos, lai šādu žurnālistu būtu vairāk un viņu kolēģi sekotu viņu piemēram,” sacīja Rietumu Bankas Sabiedrisko attiecību, reklāmas un mārketinga pārvaldes vadītājs Sergejs Grodņikovs.

Kopš Gurova piemiņas prēmijas nodibināšanas tā tikusi piešķirta Sergejam Pavlovam („Delovije Vesti”), Anetei Skrubei (BNS), Dmitrijam Lindermanam („Bizness & Baltija”), interneta portālam „Delfi”.

Atšķirībā no pārējām balvām šai prēmijai ir naudas balva, kas šogad sastāda 1000 eiro.

Prēmiju un diplomu Abiks Elkins saņēma no Vladimira Gurova atraitnes Irīnas Gurovas rokām.
 


Написать комментарий