Ātrās ēdināšanas uzņēmumam KFC jāizmaksā astoņu miljonu dolāru kompensācija austrāliešu meitenei par saindēšanos

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Jaundienvidvelsas štata Augstākā tiesa piektdien piespriedusi ātrās ēdināšanas uzņēmumam "Kentucky Fried Chicken" (KFC) izmaksāt astoņus miljonus Austrālijas dolāru (4,4 miljonus latu) lielu kompensāciju kādai meitenei, kura guva smagus un neatgriezeniskus smadzeņu bojājumus, apēdot vienu no KFC tortiljām "Twister".

2005.gada oktobrī septiņus gadus vecā Monika Samāna pēc saindēšanās ar pārtiku guva smadzeņu bojājumus, asins saindēšanos un septisko šoku un tika paralizēta.

Veselības traucējumi radās arī citiem ģimenes locekļiem, kuri apgalvoja, ka Monikas veselības problēmas radušās no vistas tortiljas, ko meitenīte apēdusi vienā no KFC tirdzniecības vietām Sidnejā.

Jaundienvidvelsas Augstākā tiesa jau pirms nedēļas pieņēma lēmumu par labu Monikas ģimenei un piektdien paziņoja, ka KFC jāizmaksā cietušajai astoņi miljoni Austrālijas dolāru un jāsedz arī tiesu izdevumi.

Ģimenes advokāta paziņojumā teikts, ka ģimene jūtas atvieglota, ka šī cīņa beidzot ir galā.

"Monikas smagie smadzeņu traucējumi un smagā nespēja jau ir iztukšojusi ģimenes ierobežotos resursus. Monika tagad ir pieaugusi meitene, un viņiem ir arvien grūtāk (..) gādāt par viņas pamatvajadzībām, kā arī pieskatīt Monikas jaunākos brāļus un māsas," norādīja advokāts.

"Rīkojums par kompensāciju bija ļoti vajadzīgs," uzvēra advokāts, piebilstot, ka KFC līdz pat šai dienai bija apņēmības pilns nepiešķirt Monikai ne centa.

Pagājušajā nedēļā KFC paziņoja, ka tiesas lēmumu apstrīdēs, bet vēl nav to izdarījis.

Tiesas laikā tiesnesis Stīvens Rotsmens norādīja, ka pie notikušās traģēdijas vainojama viena vai vairāku KFC darbinieku nolaidība, pienācīgi neievērojot ēdienu gatavošanas noteikumus.


Написать комментарий