LR Neatkarības atjaunošanas gadadienai veltīti pasākumi Rēzeknē 2

foto publika.lv
foto publika.lv

4. maijā Rēzeknē par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 22. gadadienai risinājās dažādi pasākumi, kuros piedalījās augsti viesi - aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube u.c.

Pie Latgales Atbrīvošanas pieminekļa „Vienoti Latvijai” notika militārā parāde, kurā piedalījās 2. Zemessardzes novada un Valsts robežsardzes vienības. Parādi komandēja 2.Zemessardzes novada komandieris pulkvežleitnants Aivars Valeniks. To noslēdza bruņoto spēku un Valsts robežsardzes tehnikas un transporta demonstrējums, kā arī bija vērojami Gaisa spēku aviācijas bāzes un Valsts robežsardzes helikopteri.

Savukārt Sporta stadionā notika bruņoto spēku organizēta izstāde. Ikviens tās apmeklētājs varēja vērot NBS orķestra priekšnesumu un jaunsargu defilē. Izstādē varēja apskatīt bruņoto spēku regulāro vienību – Sauszemes spēku kājnieku brigādes, Mācību vadības pavēlniecības, Zemessardzes, Militārās policijas, Gaisa spēku aviācijas bāzes un Jūras spēku flotiles ieročus, ekipējumu un militāro tehniku, kā arī bija iespēja apmeklēt Valsts robežsardzes koledžas informatīvo stendu.


Написать комментарий

foto un video: http://i-rezekne.lv/?page=4&p2=read&id=11987

Tagad ir skaidrs kur ir Latgales galvaspilsēta !

Написать комментарий