Daugavpilij ir visas iespējas kļūt par Latvijas kūrortpilsētu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pagājušās nedēļas beigās Saeima trešajā lasījumā pieņēma grozījumus Likumā par tūrismu, kuri paredz kūrortpilsētas statusa ieviešanu. Šis statuss nenodrošina atlaides kūrortpilsētas teritorijā strādājošiem uzņēmējiem, bet palīdz atbalstīt vietējo biznesu un piesaistīt investīcijas, lai attīstītu pilsētas infrastruktūru.

Pēc vicemēra Līvijas Jankovskas domām, Daugavpils varētu pretendēt uz šo statusu, jo tradicionāli Mežciemā ir bijis kūrorts un tika veikta sanatorijas ārstēšana.
«Daugavpils izstrādās savus piedāvājumus šī kūrorta statusa jomā. Mēs to izmantosim, lai turpmāk piedalītos Eiropas projektos, kas ir vērsti uz kūrortzonu attīstību. Mums jau ir daži uzmetumi, turklāt, pie mums darbojas spēcīgas medicīniskās iestādes un mēs droši varam attīstīt sanatoriju pakalpojumus un medicīnisko tūrismu», - uzskata Jankovskas kundze.

Saskaņā ar pieņemtajiem grozījumiem kūrortpilsētas statuss sniedz kūrortiestādēm un komersantiem pārliecību, ka minētajā teritorijā tūrisma pakalpojumi tiks attīstīti plānveidīgi un ilgstoši.

Par kūrortu tiks dēvēta teritorija, kurā darbojas kūrortiestādes, pastāv infrastruktūra un ir pieejami dabas atveseļošanas resursi.


Написать комментарий