Izvēles iespējas – Rēzeknē 11 jauni interjera dizaineri

publicitātes foto
publicitātes foto

Līdz 27.jūnijam Latgales Kultūrvēstures muzejā (Atbrīvošanas alejā 102, Rēzeknē) skatāma Rēzeknes Augstskolas bakalaura studiju programmas „Interjera dizains”  diplomprojektu izstāde, portālu gorod.lv informēja Latgales Kultūrvēstures muzeja sabiedrisko jautājumu un reklāmas speciāliste Maija Upeniece.

11 diplomandi, kuri būs pirmie šīs programmas absolventi, piedāvā savas idejas interjeru iekārtojumam gan esošās telpās, gan vēl tikai topošās, tostarp kafejnīcai Austrumlatvijas koncertzālē Rēzeknē

Jūnija pašā vidū muzejā notika Rēzeknes Augstskolas (RA) Izglītības un dizaina fakultātes otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības bakalaura studiju programmas „Interjera dizains” diplomprojektu aizstāvēšana. Vienlīdz satraukti bija gan studenti, gan pedagogi – studentiem bija jāprezentē un jāpamato savu radošo ideju risinājumi telpu interjeros, bet pedagogi vērtēja un analizēja ne vien konkrētos diplomprojektus, bet arī jaunās „Interjera dizaina” programmas pozitīvās un vēl uzlabojamās nianses.

Diplomprojektu aizstāvēšanas komisijā piedalījās kvalificēti profesionāļi – Rēzeknes pilsētas galvenā arhitekte Lolita Čudare, Baltijas Starptautiskās akadēmijas pasniedzēja, dizaina savienības biedre un arhitekte Nellija Dziedātāja, Rēzeknes mākslas un dizaina vidusskolas pedagogs dizaina jomā Aivars Pīgoznis, RA asociētais profesors Vladislavs Paurs, RA docente Aina Strode un sekretāre Nellija Kivkucāne.

Aizstāvēšana ritēja spraigi – jautājumi un diskusijas brīžiem balansēja uz satraukuma un emociju šķautnes, bet galarezultāti ir iepriecinoši – četru diplomandu projekti tika novērtēti izcili, pārējie – teicami un viens – ļoti labi. Ir skaidrs, ka pirmajā bakalaura programmas „Interjera dizains” izlaidumā visi 11 diplomandi – Agnese Litkina, Larisa Kaimiņa, Dagnija Bernāne, Elīna Kruste, Sarma Kazia, Līga Priedeslaipa, Kristīne Lubāne, Natālija Pavļukaite, Zaiga Pavlovska, Aigars Šķirmants un Rihards Štroms – būs pozitīvām gandarījuma emocijām piepildīti.

Savukārt ikvienam interesentam tagad ir iespēja izvēlēties un pasūtīt savu telpu interjera iekārtojumu pie kāda no jaunajiem speciālistiem. Lai apjaustu, kurš ir īstais, nāciet un iepazīstiet diplomandu piedāvātās idejas diplomprojektos – izstādē skatāmas vizualizāciju planšetes un maketi. Diplomandi ir izstrādājuši interjera idejas topošajai Austrumlatvijas reģinālā daudzfunkcionālā centra kafejnīcai, Rēzeknes novada pašvaldības foajē, RA kefejnīcai, RA zīmēšānas, gleznošanas un izstāžu telpai, RA radošo darbu studijai, Balvu Valsts ģimnāzijas metodiskajam kabinetam, dizaineru studijai un vairākām privātmājām.

Studiju programmas „Interjera dizains” direktore Diāna Apele atzīst: „Dizaineri, kas izprot gan iepriekšējo gadsimtu mantojumu, gan mūsdienu interjera kā arhitektūras, dizaina tehnoloģiju un mākslas sintēzes veidošanas principus, ir un arī būs nepieciešami darba tirgū.” Jaunie dizaineri sava aroda aktualitāti jau ir apliecinājuši, jo ar dažiem diplomandiem jau ir notikušas sarunas par reālu sadarbību nākotnē.

Pavisam drīz - 10.jūlijā – Rēzeknes Augstskolā sāksies jaunu reflektantu uzņemšana, tāpēc šī izstāde varbūt kādam vidusskolēnam var kļūt arī par sākumpunktu ceļā uz sava sapņa piepildījumu.
 



Написать комментарий