Daugavpils pirmo reizi uzņems arhitektus no Baltijas valstīm, turklāt viņu profesionālajos svētkos

foto gorod.lv
foto gorod.lv

5.oktobrī Daugavpili apmeklēs arhitekti no Baltijas valstīm, lai Starptautiskās arhitektūras dienas ietvaros dalītos pieredzē un novērtētu mūsu speciālistu darbu Daugavpils arhitektūras saglabāšanā. Šī vienošanās šodien tika panākta domē tikšanās laikā ar Baltijas Arhitektu savienību asociāciju.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs portālam Gorod.lv pastāstīja, ka Daugavpilij tas ir gods – pirmo reizi uzņemt arhitektus no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Ideja rīkot tikšanos mūsu pilsētā radās gada sākumā, un šobrīd tika panākta vienošanās par ieceres realizāciju.

Tikšanās ar pilsētas vadību laikā asociācijas pārstāvji augstu novērtēja Daugavpils attīstību un atzīmēja, ka pilsētas arhitektūra tika labi saglabāta un ir, ko aplūkot.
Arhitektu tikšanās laikā 5.oktobrī viesiem no kaimiņvalstīm tiks piedāvāta prezentācija par Daugavpils attīstību, kā arī ekskursija pa pilsētu. Vizītes gaitā dalībnieki prezentēs savus darbus, dalīsies ar arhitektūras risinājumiem un jaunumiem, iepazīsies ar mūsu speciālistu darbiem.

Tiek plānots, ka pasākums sekmēs ne tikai pozitīvās pieredzes apmaiņu, bet arī popularizēs Daugavpils tēlu Baltijas valstīs.


Написать комментарий