Gadu vecs puisītis apšļakstījies ar etiķa esenci un guvis nopietnus apdegumus

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Kurzemē gadu vecs puisītis piekļuva atvērtai etiķa esences pudelei un apšļakstīja sevi, gūstot nopietnus sejas, kakla un krūšu kurvja ķīmiskus apdegumus, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Puisītis aizsniedzis uz galda stāvošu etiķa esences pudeli, kura nav bijusi līdz galam aizvērta, un sācis to kratīt, apšļakstot sevi ar šķidrumu. Bērniņš nogādāts slimnīcā.

Kurzemē palīdzību vajadzēja sniegt arī 67 gadus vecai sievietei, kuru ar velosipēdu notrieca kāds jaunietis. Sievietei konstatēti ribu lūzumi un krūšu kurvja sasitumi. Vēl Kurzemē palīdzība bija nepieciešama 27 gadus vecai sievietei, kurai, stāvot uz savas mājas balkona, uz galvas uzkrita mājas apmetuma gabals, kā rezultātā sieviete guva galvas sasitumus.

Vidzemē 25 gadus vecam vīrietim darba vietā pēdai pāri pārbrauca automašīna, un viņam konstatēts pēdas kaula lūzums.

Latgalē 39 gadus vecs vīrietis, braucot ar velosipēdu lejā pa kalnu, ietriecās betona sienā un guva vaļējas galvas brūces. Savukārt 44 gadus veca sieviete, iespējams, alkohola reibumā, kritusi no motocikla un guvusi ribu lūzumus un smadzeņu satricinājumu. Mediķi saņēma izsaukumu arī pie 49 gadus veca iereibuša vīrieša, kurš sev uz abām kājām bija uzlējis karstu ūdeni un guvis abu pēdu otrās pakāpes apdegumus.

Savukārt Zemgalē kāds vīrietis, labojot mašīnu, guva sejas un kakla apdegumus pēc tam, kad no mašīnas uzvirmoja tvaiks.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devās 1768 izsaukumos, no kuriem 148 gadījumos cilvēki bija guvuši dažādas traumas.


Написать комментарий