Piedzēries un elektrības vados ietinies jaunietis draud uzspridzināt lielveikalu

foto fantasystock.deviantart.com
foto fantasystock.deviantart.com

Sestdien Rīgā aizturēts kāds piedzēries un elektrības vados ietinies jaunietis, kurš draudējis uzspridzināt lielveikalu, portālu "Delfi" informēja Rīgas reģiona policijā.

Kādā Rīgas centra lielveikalā sestdienas jauns vīrietis veikala darbiniecēm paziņoja, ka grasās uzspridzināt veikalu. Veikala apsardzes darbinieki norobežoja teritoriju, taču bijis skaidri redzams, ka jaunietis nav bruņots, bet gan aptinies ar vadiem un pie jostas piespraudis mūzikas atskaņotāju, tāpēc apsardze pusi uzreiz aizturēja.

Policija vēlāk noskaidroja, ka jaunietis dzimis 1989. gadā un jau agrāk nonācis likumsargu redzeslokā par līdzīgām darbībām. Turklāt jaunieti policija jau meklēja par spridzināšanas draudu izteikšanu.

Aizturēšanas brīdī jaunietis bija stiprā alkohola reibumā, viņa organismā konstatētas 2,37 promiles. Savu rīcību viņš skaidroja ar ģimenes konfliktu un ar nepatiku pret apsardzes darbiniekiem. Šādā veidā viņš esot gribējis izlādēt savas dusmas, vēsta policijā.

Par notikušo sākts kriminālprocess un jaunietim šī "dusmu izlāde" var maksāt pat piecus gadus cietumā, jo likumā par šādām darbībām paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai arests, vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz simt minimālajām mēnešalgām.


Написать комментарий