Skolas, kurās pagaidām netiks atjaunoti renovācijas darbi, tiks sagatavotas ziemai uz pašvaldības rēķina

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā jau tika ziņots, šogad tiks turpināti dažu pilsētas skolu renovācijas darbi, kurus uzsāka firma „Svente Holdings”, taču neizpildīja savas saistības un pazaudēja pasūtījumus. Lai sakārtotu skolu ārējo izskatu, pašvaldība pavasarī izsludināja jaunu konkursu un jau ir paziņojusi firmas un objektus, kuros renovācijas darbi tuvākajā laikā tiks atjaunoti.

Pašlaik iepirkums ir sadalīts 6 lotēs (dažas skolas katrā lotē). A lotes uzvarētājs tika pasludināts – 12. un 6.vidusskolu un Krievu liceja renovācijas darbus pabeigs „Belmast Būve”, saņemot par darbu 521 tūkstoti latu bez PVN. Ir noteikts uzvarētājs arī F lotē – 16.vidusskolu un 1.speciālo pamatskolu par vairāk nekā 300 tūkstošiem latu renovēs firma „Torensberg”.

Vicemērs Vjačeslavs Širjakovs ziņo, ka tuvākajā laikā, iespējams, tiks pasludināts E lotes uzvarētājs, kurā ietilpst 10.vidusskola un Ruģeļu pamatskola. Pašvaldība šobrīd risina visu jautājumus, lai pasludinātu par uzvarētāju vienu no diviem konkursa dalībniekiem, kurš piedāvā zemāko cenu.

Attiecībā uz pārējiem nepabeigtiem objektiem tiks izsludināti jauni iepirkumi. Pretendenti ir pieprasījuši pārāk lielu samaksu par darbu veikšanu, tāpēc pašlaik pašvaldība lems, kā varētu samazināt darbu apjomus, saglabājot eiorprojekta ietvaros realizēto nepieciešamo darbu rādītājus.

Neskatoties uz to, ka tuvākajā laikā ne visās skolās tiks atjaunoti renovācijas darbi, mācību iestādes tiks sagatavotas ziemai. Piemēram, drīzumā sāks veikt 13.vidusskolas jumta avārijas remontu, kas tiks veikts par pašvaldības līdzekļiem. V.Širjakovs paskaidroja, ka, lai iekļautos eiroprojekta ietvaros palikušajos naudas līdzekļos, vienalga nāksies samazināt darbu apjomus, tāpēc daļu darbu nāksies uzņemties pašvaldībai. Šajā sakarā tika nolemts nevilcināties, un jau tagad pirms ziemas sākuma veikt 13.vidusskolas jumta remontu.

Pirms ziemas iestāšanas tiks veikts jumta remonts arī 1.speciālajā pamatskolā, kura pēc firmas „Svente Holdings” darbiem palika bez jumta. Kā arī drīzumā sāks remontēt 12. un 16.vidusskolu, Krievu liceja, Ruģeļu pamatskolas jumtus.

Mācību iestāžu renovācijas darbi eiroprojektu ietvaros pilnībā tiks pabeigti nākamgad.


Написать комментарий