Latvijas futbola izlase pārbaudes spēlē izbraukumā zaudē Melnkalnei

foto lff.lv
foto lff.lv

Latvijas futbola izlase trešdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 0:2 (0:1) atzina Melnkalnes valstsvienības pārākumu.

Rezultātu mača 36.minūtē atklāja viens no Melnkalnes slavenākajiem futbolistiem Stevans Jovetičs, bet 76.minūtē Filips Kasalica sasniedza spēles beigu iznākumu - 2:0.

Ar šo maču Latvijas izlase noslēdza gatavošanos 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas ciklam.

Šajā cīņā Latvijas valstsvienībai nepalīdzēja aizsargs Kaspars Gorkšs, kurš ir izlases kapteinis, un pussargs Aleksandrs Cauņa. Viņi guvuši savainojumus.

Viņu vietā uz izlasi šonedēļ tika izsaukti aizsargs Vitālijs Maksimenko un pussargs Alans Sineļņikovs.

Mēneša pirmajā dienā izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs nosauca pirmos 20 spēlētājus, kuri izsaukti uz pārbaudes cīņu. Bez spēļu pieredzes valstsvienībā no izsauktajiem spēlētājiem ir vienīgi "Skonto" kluba vārtsargs Germans Māliņš un Maksimenko.

Latvijas izlase iepriekš ar Melnkalnes komandu, kas pēc atdalīšanās no Serbijas kā neatkarīga valstsvienība pirmo oficiālo spēli aizvadīja 2008.gadā, oficiālos mačos nebija tikusies.

Šī bija Latvijas izlases pēdējā pārbaudes spēle pirms 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas cikla sākuma.

Latvijas izlase 2014.gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīrā spēkosies vienā apakšgrupā ar Grieķiju, Lihtenšteinu, Lietuvu, Slovākiju, kā arī Bosniju un Hercegovinu. Pirmajā spēlē Latvija 7.septembrī savā laukumā uzņems Grieķiju, ar kuru jau spēkojusies arī iepriekšējos divos kvalifikācijas ciklos.

Latvijas futbola izlases sastāvs pārbaudes spēlei pret Melnkalni:

vārtsargi - Andris Vaņins ("Sion", Šveice), Pāvels Doroševs ("Liepājas metalurgs"), Germans Māliņš ("Skonto");

aizsargi - Igors Savčenkovs, Ritvars Rugins, Vitālijs Maksimenko (visi - "Skonto"), Vitālijs Smirnovs ("Ventspils), Oskars Kļava, Ritus Krjauklis (abi - "Liepājas metalurgs"), Deniss Ivanovs ("Baku", Azerbaidžāna);

pussargi - Aleksandrs Fertovs, Alans Sineļņikovs (abi - "Skonto"), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas "Jeņisej", Krievija), Artūrs Zjuzins, Aleksejs Višņakovs (abi - Kaļiņingradas "Baltika", Krievija), Ivans Lukjanovs (bez kluba);

uzbrucēji - Artjoms Rudņevs (Hamburgas SV, Vācija), Māris Verpakovskis ("Baku"), Edgars Gauračs (Maskavas "Torpedo", Krievija), Vladimirs Kamešs ("Liepājas metalurgs").


Написать комментарий