Jaunajā mācību gadā – jauni velosipēdi

foto besportier.com
foto besportier.com

Rēzeknē turpinās pārrobežu sadarbības projekta „ESTLATRUS Traffic” īstenošana, kura rezultātā tā triju dalībvalstu (Latvijas, Igaunijas un Krievijas) pierobežu teritoriju ceļu satiksmes dalībnieki varēs piedalīties dažādos pasākumos, kas būs veltīti drošības uzlabošanai uz ceļa, portālam gorod.lv pavēstīja Rēzeknes pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

2.aprīlī ir uzsākts jauns Igaunijas-Latvijas-Krievijas pārrobežu sadarbības programmas 2007. -2013. gada Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta līdzfinansētais projekts „ESTLATRUS Traffic” (pilns nosaukums „Transporta sistēmas potenciāla pastiprināšana Igaunijas-Latvijas-Krievijas starptautiskas nozīmes transporta koridoros/ ELRI-109”). Jau 3. septembrī Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs Rēzeknes 5. vidusskolai pasniegs četrus jaunus sporta velosipēdus, kas paredzēti, lai mācītu jauniešiem šī transportlīdzekļa vadīšanas iemaņas un, kā pareizi uzvesties uz ceļa. Projekta īstenošanas gaitā dalībnieki varēs piedalīties dažādos starptautiskos forumos un akcijās.

Projekta vadītāja Nataļja Jupatova informē, ka projekts tiek īstenots pilnā sparā: „Šobrīd ir veiktas izmaiņas laukuma pie 5. vidusskolas rekonstrukcijā, un tagad tiek gaidīts Apvienotā tehniskā sekretariāta apstiprinājums. Pēc tam varēs izsludināt iepirkumu plānotās teritorijas rekonstrukcijas darbiem. Plānots, ka laukuma izveide noslēgsies oktobra sākumā. Tagad tiek gatavoti elementi, kas ļaus pilnveidot prasmes braukšanai ar velosipēdu. Konstrukcijas plānots izgatavot līdz augusta beigām.”

Septembrī projekta ietvaros notiks daudzi pasākumi, kas veicinās drošības uzlabošanu uz ceļa. Viena no akcijām „Atpūties un brauc” turpināsies četras nedēļas. Bet tas nozīmē, ka apmēram 2500 šoferu, kas šķērso pierobežas teritorijas, tiks apturēti, lai pārbaudītu noguruma līmeni, kā arī varēs saņemt informatīvus materiālus. Vēl vienas akcijas „Iepazīsti kaimiņvalstu satiksmes noteikumus” mērķis būs informatīva materiāla izveide par ceļu satiksmes noteikumu īpatnībām projekta dalībvalstīs.

Notiks arī velosipēdistu apmācību laukumu atklāšana, kuras laikā par dažādiem dzīvniekiem pārģērbti policisti apmeklēs skolas un bērnudārzus (Kārsavu, Voru, Krasnogorodsku, Pitalovu). Savukārt akcijā „Tētis, mamma, es – aizsargāta ģimene” plānots iesaistīt apmēram 12 000 bērnu, kas pašrocīgi varēs pagatavot atstarotājus.

Projekta „Transporta sistēmas potenciāla pastiprināšana Igaunijas-Latvijas-Krievijas starptautiskas nozīmes transporta koridoros (ESTLATRUS TRAFFIC)” īstenošanas laiks ir no 2012. gada 2. aprīļa līdz 2014. gada 31. martam. Projekta kopējais budžets ir 1 876 570,00 eiro (1 318 853,40 lati), Rēzeknes pilsētas domes projekta budžets ir 67 069,00 eiro (47 136,36 lati), tajā skaitā Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta līdzfinansējums 90% jeb 60 362,00 eiro (42 422,66 lati), Latvijas nacionālais līdzfinansējums 10% jeb 3353,45 eiro (2356,8 lati).


Написать комментарий