Ebreji un musulmaņi Berlīnē protestēja pret apgraizīšanas ierobežošanu 1

foto elderofziyon.blogspot.com
foto elderofziyon.blogspot.com

Aptuveni 300 cilvēki Vācijas galvaspilsētā izgāja ielās, protestējot pret likumu, kas aizliedz apgraizīšanu.

„AZE.az” ziņo, ka aptuveni trīs simti cilvēki piedalījās mītiņā Berlīnē, protestējot pret apgraizīšanas ierobežošanu.

Mītiņā piedalījās ebreji un musulmaņi.

Mītiņa dalībnieki protestēja pret tiesas aizliegumu uz apgraizīšanas tiesībām un pieprasīja cienīt viņu reliģiskās ieražas.

Kaut arī minētais ierobežojums attiecās tikai uz Ķelni, kur tika pieņemts tiesas lēmums, visā valstī ārsti atsakās veikt šāda veida operācijas, baidoties no tiesas prāvām.

2012.gada jūnijā Ķelnes tiesa atzina apgraizīšanu par krimināli sodāmu miesas bojājumu nodarīšanu. Tiesā bija griezusies vietējā prokuratūra pēc gadījuma, kad četrus gadus vecajam musulmaņu zēnam pēc operācijas bija sākušās komplikācijas.

Tiesas lēmums bija izsaucis vācu ebreju un musulmaņu sašutumu. Rezultātā Berlīnē tika noteiktas prasības, kuras bija jāievēro, veicot apgraizīšanu.

Saskaņā ar minētajām prasībām, bērna vecākiem vai aizbildņiem bija jāiesniedz rakstveida piekrišana operācijai, izziņa no kopienas, lai pierādītu savu reliģisko pārliecību, kā arī viņiem tika stāstīts par iespējamiem veselības riskiem.

Pašlaik Vācijas valdība izstrādā likumprojektu, kas noteiktu reliģisko iemeslu dēļ veiktās apgraizīšanas noteikumus, kas darbotos visā valsts teritorijā.

Vācijā dzīvo vairāk nekā 200 000 ebreju un aptuveni četri miljonu musulmaņu.


 


Написать комментарий

beidzot ebreji un musulmaņi sadevās rokās!!