Daugavpils Izglītības pārvalde seko pilsētas skolēnu veselības stāvoklim

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Veselības ministrija vairākkārt bija paudusi bažas par Latvijas skolēnu veselības stāvokli. Nav noslēpums, ka mūsdienu skolēnu dzīvesveids nav īpaši aktīvs un tas ietekmē viņu veselības stāvokli.

Portāls Gorod.lv griezās pie Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes veselības veicināšanas koordinētāja Ruslana Bespjatija ar jautājumu par Daugavpils skolēnu veselības pārbaudēm.

Viņš paskaidroja, ka, iestājoties vispārizglītojošajā mācību iestādē visi skolēni iesniedz izziņu par veselības stāvokli, pamatojoties uz kuru atkarībā no veselības stāvokļa bērni tiek sadalīti grupās (no 1. līdz 5.grupai). Piemēram, 1.grupā atrodas bērni, kuriem nav hronisku slimību, 3.grupā – bērni ar hroniskajām slimībām un citām veselības problēmām. Ņemot vērā piešķirto grupu, bērnam tiek noteikta fiziskā slodze sporta stundās.

Mācību gada laikā tiek veiktas plānotas pārbaudes, daļu no kurām nepieciešamības gadījumā nodrošina pati mācību iestāde. Kā arī vienreiz gadā skolās notiek skolēnu apskate, tai skaitā zobārsta apmeklējums. Pēc Bespjatija kunga domām, šie pasākumi ir vērsti uz slimību konstatēšanu.

Hronisku slimību gadījumā ir nepieciešams labs kontakts ar bērna ģimenes ārstu, kas labi pārzina viņa veselības problēmas.


Написать комментарий