Rēzeknē uzstāsies „Round Midnight” no ASV

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Kā informē Rēzeknes novada portāls, ceturtdien, 8. novembrī plkst. 18.00 Rēzeknes pilsētas Kultūras namā ASV vēstniecība Latvijā piedāvā amerikāņu a capella kvarteta „Round Midnight” bezmaksas koncertu.

„Round Midnight” ir daudzkārt godalgots a capella kvartets, kura sastāvā ir mūzikas pedagogi no Ņujorkas. Pārsvarā viņi dziesmas izpilda barbershop mūzikas stilā un parāda, cik lieliski var apvienot tādus mūzikas žanrus kā R&B, pops, džezs un roks. Kā informē ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļa, a capella asociācija CASA (The Contemporary A Cappella Society) ir apbalvojusi „Round Midnight” kā populārāko barbershop kvartetu. Vairāk informācijas par kvartetu Round Midnight pieejama šeit.

8. novembrī plkst.15.00 visi interesenti var pievienoties meistarkursiem Rēzeknes mūzikas vidusskolā.

Barbershop džeza novirziens izveidojies ASV 20. gadsimta sākumā, tas ir četrbalsīgs vokāla stils, kurā tiek izpildītas populāras dziesmas. Stila nosaukums (barbershop — frizētava) arī norāda uz tā izcelsmi — šāda dziedāšana sākumā notikusi frizētavās. Mūsdienās šo muzicēšanas veidu ASV pārstāv vairāk nekā 30 000 „Barbershop Harmony” asociācijas biedru.


Написать комментарий