Rīgas ''Daugava'' vēlreiz uzvar un saglabā vietu Virslīgā

foto sportacentrs.com
foto sportacentrs.com

Vakar Daugavpilī, ''Celtnieka'' stadionā tika aizvadīta izšķirošā pārspēles cīņa par vietu Latvijas futbola čempionāta Virslīgā. Rīgas ''Daugava'' apspēlēja vietējos BFC ''Daugava'' futbolistus ar 3:1 un divu spēļu summā triumfēja diezgan droši (4:1), saglabājot savu vietu Latvijas futbola augstākajā līgā.

Pirmajā spēlē leģendārajā ''Daugavas'' stadionā vietējā Rīgas ''Daugava'', lai arī visas spēles garumā dominēja, uzbrūkot daudz vairāk, pieveica savus pretiniekus tikai ar 1:0, saglabājot lielu intrigu pirms atbildes spēles Daugavpilī. Vienīgos vārtus spēlē Rīgā 64.minūtē guva aizsargs Reinis Broders, kurš veiksmīgi pieslēdzās uzbrukumam un precīzi sita vārtu apakšējā stūrī.

Runājot par Rīgas ''Daugavu'', komanda viennozīmīgi sezonas otrajā pusē vairs nerāda tādu sniegumu kā tās sākumā, kad rīdzinieki ļoti skatāmi spēlēja uzbrukumā. Arī Jurijs Popkovs pēc pirmās spēles atzina, ka viņa padotie vairs nerāda labāko futbolu, jo spēlētāji neatrodas labākajā formā, kas saistīts ar vēlo komandas sastāva nokomplektēšanu un mazo sagatavošanās laiku pirms sezonas. Tas viss solīja interesantu cīņu Daugavpilī, un viss vēl bija priekšā.

Kā portālam Sportacentrs.com pastāstīja Rīgas ''Daugava'' preses sekretārs Artis Novickis, lielas intrigas šajā spēlē tomēr nebija. Rīdzinieki ļoti ātri guva divus vārtus - no sākuma ar precīzu tālsitienu izcēlās Vadims Gospodarjs, bet otros vārtus iesita Deivids Kapusts, kurš precīzi sita ar galvu. Turpinājumā jau spēle izlīdzinājās, un vārtsargi vairs pārspēti netika, tādējādi viesi pārtraukumā devās pie ļoti komfortabla pārsvara (2:0).

Otrā puslaika vidū daugavpilieši pēc stūra sitiena vienus vārtus atguva, tomēr pavisam drīz Edgars Kārkliņš no aptuveni 18 metriem ieraidīja bumbu vārtu devītniekā, kas noņēma jebkādu spriedzi (3:1). Atlikušajā laikā laukumā bija vērojams mierīgs futbols, un galvaspilsētas komanda bija tuvāk ceturtajiem vārtiem nekā pretinieki otrajiem, tādējādi izcīnot pārliecinošu uzvaru un saglabājot vietu Virslīgā - divu spēļu summā uzvara ar 4:1.

19.11.2012 , 14:10

sportacentrs.com


Написать комментарий