Latgalē dedzina inficētās cūkas

foto betweendrafts.com
foto betweendrafts.com

Pārtikas un veterinārā dienesta drošības noteikumi nosaka, ka cūkgaļa, kā arī visas substances, dzīvnieku barība un atkritumi, kas varētu būt piesārņoti ar slimības ierosinātāju, kas iegūta laikā no iespējamā dzīvnieku saslimšanas brīža līdz ierobežojumu noteikšanai, tiks pārstrādāta kā augsta riska materiāls.

Pēc cūku iznīcināšanas un līķu sadedzināšanas, jāveic novietnes telpu, transporta līdzekļu un ekipējuma mazgāšana un dezinfekcija. Trīs kilometru rādiusā ap slimības skartajām saimniecībām ir noteikta aizsardzības zona, bet desmit kilometru rādiusā – uzraudzības zona, kurās tiks kontrolēta dzīvnieku transporta līdzekļu kustība.

Cūku iznīcināšanas process paredz asins paraugu ņemšanu, pēc tam Pārtikas un veterinārā dienesta speciālisti apspriež, kur un kādā veidā dzīvnieki tiks iemidzināti, un divas stundas pēc mājas cūku iemidzināšanas un dezinfekcijas pasākumu veikšanas cūku līķi tiek sadedzināti.

LTV Ziņu dienests ziņo, ka ievērojot stingrus drošības pasākumus, vakar Latgalē (Krāslavas novada Svariņu pagastā) sākta ar klasisko cūku mēri inficēto mājas cūku likvidēšana. Savukārt šodien, 30.novembrī, Pārtikas un veterinārā dienesta darbinieki devušies uz Piedrujas pagastu, kurā tika konstatētas 15 inficētās mājas cūkas.

30.11.2012 , 15:00

Anna Andrejeva , GOROD


Темы: , , , , , , ,
Написать комментарий