Daugavpils novadā notiks kultūras darbinieku seminārs

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils novada Kultūras pārvaldes projektu vadītāja Aiga Jonele portālam Gorod.lv paziņoja, ka šī gada 4.-6.decembrī Daugavpils novada Kultūras pārvalde organizē semināru Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pierobežas reģionu kultūras jomas darbiniekiem. Semināra mērķis ir veicināt pierobežas reģionu kultūras organizāciju sadarbību, izmantojot mūsdienu radošās komunikācijas instrumentus.

Seminārā piedalīsies 51 kultūras darbinieks no Daugavpils novada, Zarasu rajona Lietuvā un Braslavas rajona Baltkrievijā. Latviju pasākumā pārstāvēs 17 dalībnieki, to vidū Daugavpils novada Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne, Špoģu mūzikas un mākslas skolas direktors Andrejs Repins, J.Raiņa mājas Berķenelē direktore Inese Bērziņa, Kalkūnas pagasta kultūras menedžere Brigita Madelāne un daudzi citi.

Joneles kundze pastāstīja, ka semināra dalībniekiem ir paredzēta daudzveidīga pasākumu programma. 4.decembrī Daugavpils rajona Kultūras namā „Vārpa” notiks katras seminārā iesaistītās valsts kultūras darbinieku darbības prezentācija. Savukārt 5.decembrī sāksies nodarbības, kas notiks atpūtas bāzē „Virogna” Špoģos. Seminārā pēdējā dienā 6.decembrī gan ārzemju viesi, gan vietējie kultūras darbinieki dosies ekskursijā pa Daugavpils novadu.

Galvenie semināra temati ir kultūras pozicionēšana, stratēģiskā plānošana un kultūras politikas nostādnes starptautiskā mērogā. Tāpat dalībnieki tiks informēti par komunikācijas tehnoloģijām un radošuma lomu kultūras komunikācijā; tiks sniegti arī praktiski padomi, kā savā ikdienas darbā veiksmīgi izmantot sociālos tīklus. Seminārā iegūtās zināšanas un praktiskās iemaņas veicinās pārrobežu sadarbību, kā arī palielinās kultūras jomas speciālistu profesionālo kapacitāti. Jāatzīmē, ka seminārs notiks, pateicoties Eiropas kaimiņattiecību Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības projektam LLB–1–063 „The Joy of Mobility”. Projekta ietvaros 2012.gadā jau notikuši divi pieredzes apmaiņas semināri Baltkrievijā un Lietuvā

30.11.2012 , 17:00

Anna Andrejeva , GOROD


Написать комментарий