Krievu kultūras centrs jautri nosvinēja “Svjatkus” 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Divas nedēļas, kas seko pareizticīgo Ziemassvētkiem, slāvu tautas sauc par „Svjatkiem”  – svētajām dienām. Visu šo laiku pareizticīgo tauta jautri pavadīja laiku, jaunieši piedalījās dažādās rotaļās, bet meitenes zīlēja.

Ceturtdien, 17.janvārī, Kultūras pilī notika Krievu kultūras centra organizētais tradicionālais pasākums „Svjatočnije poteški”.


Pasākuma sākumā skatītājus un koncerta dalībniekus uzrunāja Sv.Borisa un Gļeba pareizticīgo katedrāles virspriesteris tēvs Georgijs, kurš atzīmēja, ka šie svētki palīdz aizmirst par skumjām un ikdienas rūpēm, dodot iespēju pavadīt laiku neparastā atmosfērā, kā arī neļauj aizmirst tautas tradīcijas.

Vakara vadītāja pastāstīja par „Ziemassvētku Svjatku” tradīcijām, savukārt koncerta dalībnieki saņēma saldās dāvanas no Krievijas Ģenerālkonsulāta Daugavpilī un balvas no Krievu kultūras centra.

Deju teātra „Jūras pērles” mazās dalībnieces pārsteidza skatītājus ar neparastiem tēliem, vakara gaitā atveidojot gan princeses, gan pērlītes, gan gliemežvāciņus, kuros parasti atrodas pērles.

Krievu kultūras centra deju kolektīvs „Balaguri” priecēja skatītājus ar jautrām dejām, tādam kā „Marusečka”, „Pirts”.
Svētku koncertā piedalījās arī Krievu nama folklora ansambļi „Rusiči” un „Slavjanka”, kā arī Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” deju kolektīvs „Iedvesma”. Pasākuma goda viesis bija deju kolektīvs „Rodnik” no Jēkabpils.

Lai mazie un lielie skatītāji negarlaikotos, viņi tika aicināti piedalīties jautrās spēlēs un konkursos, aktīvākie spēļu un konkursu dalībnieki saņēma dāvanas.



Написать комментарий

krasni un skaisti neka te Latvija