Daugavpils pilsētas pašvaldība nepiekrīt VK pārbaudes rezultātiem un aizstāvēs savu viedokli

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova paziņoja par Daugavpils pilsētas pašvaldības lēmumu aizstāvēt savu viedokli par Valsts kontroles pārbaudes rezultātiem.

Atgādināsim, ka pārbaude tika veikta par laika posmu no 2010.gada 1.janvāra līdz 2012.gada 30.aprīlim.
„Jākonstatē, ka mums nav skaidrs Valsts kontroles slēdziens, tāpēc divreiz paudām savu viedokli un piedalījāmies komisijas sēdēs. Pēdējā sēdē, kura notika pagājušajā nedēļā, 17.janvārī, piedalījās arī mūsu speciālisti, kuri aizstāvēja savu viedokli, tomēr tas netika ņemts vērā. Nākamajā dienā tika pieņemts Valsts kontroles lēmums.

Nepiekrītam vairākiem jautājumiem, tāpēc neapstāsimies. Šorīt notika sapulce pie izpilddirektora, piedalīties kurā tika aicināti pašvaldības uzņēmumu vadītāji, trīs no viņiem gatavi iesniegt sūdzības administratīvajā tiesā, lai aizstāvētu savu viedokli. Tie ir uzņēmumi, kuri ir saistīti ar tarifiem. Jāsaprot, ka pašvaldība nekādā veidā nevar ietekmēt tarifus, jo tos regulē Sabiedrisko pakalpojumu regulators”, - paziņoja Žanna Kulakova.

Valsts kontrole noteikusi dažus termiņus, kuros pašvaldībai jānovērš 11 konstatētie trūkumi: šī gada 1.aprīlis un 1.oktobris. Līdz 1.februārim visiem Daugavpils pašvaldības uzņēmumiem jāiesniedz pilsētas vadībai savi paskaidrojumi sakarā ar jautājumiem, kuri radušies revīzijas gaitā. Līdz 1.aprīlim tiks iesniegti trūkumu novēršanas grafiki.

Pamatojoties uz informāciju, kas tiks saņemta no pašvaldības uzņēmumiem, tiek plānots izstrādāt pašvaldības rīcības plānu, lai līdz 1.oktobrim visi trūkumi tiktu novērsti.

Ņemot vērā citu Latvijas pašvaldību pieredzi, Domē tiks izveidota nodaļa, kura kontrolēs Daugavpils pilsētas pašvaldības uzņēmumu darbību.

Pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja apliecināja, ka pilna informācija par Valsts kontroles pārbaudes rezultātiem tuvākajā laikā būs pieejama pašvaldības mājas lapā (www.daugavpils.lv). Tiek plānots, ka tiks publicēti arī ekonomiski pamatoti paskaidrojumi, kuri tika iesniegti Valsts kontroles komisijā 17.janvārī, bet kuri netika ņemti vērā.


Написать комментарий