J.Dukšinskis: Mazuta bāze degradē Daugavpils cietokšņa vidi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Stāstot žurnālistiem par pērnā gada pozitīviem notikumiem Daugavpils cietoksnī, tās pārvaldnieks minēja arī tos notikumus, kurus diemžēl nevar saukt par pozitīviem, piemēram, mazuta bāzes darbības atjaunošanu.

J.Dukšinskis informēja, ka mazuta bāze atsākusi savu darbību, vēsturiskā pieminekļa teritoriju caurbraucot izmanto lielas automašīnas, kuras pārvadā dīzeļdegvielu un tās pārsūknēšana notiek zem iedzīvotāju logiem. Minētie faktori nevar pozitīvi ietekmēt cietokšņa attīstību, uzskata pārvaldnieks.

„Sabiedriskā organizācija bija savākusi ap 600 cilvēku parakstus, kuri bija pret bāzes darbības atjaunošanu, paraksti tika nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā, tomēr rezultātu pagaidām nav. Vienīgais, kas cīnās pret šo bāzi, ir Vides aizsardzības pārvalde, kura kontrolē tās darbību un nepieciešamības gadījumā uzliek naudas sodus. Tomēr bāze turpina darboties. Jā, ir labi, ka viņi sakārtoja teritoriju, bet šāda objekta darbība cietokšņa teritorijā nav pieļaujama, tāpēc kaut kas jādara. Bāze degradē cietokšņa vidi, savukārt estakāde apdraud gan cietokšņa iedzīvotājus, gan apmeklētājus”, - atzīmēja J.Dukšinskis.



Написать комментарий