Astrīda Igolniece: Vairāk nekā 70% ātrās palīdzības transportlīdzekļu ir vecāki par 7 gadiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, Neatliekamās medicīniskās palīdzības Latgales reģionālais centrs nesen saņēma jaunos operatīvos transportlīdzekļus.

Trešdien, 30.janvārī, veselības ministre Ingrīda Circene Daugavpils centrālajā laukumā piedalījās četru operatīvo transportlīdzekļu prezentācijā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības Latgales reģionālā centra vadītāja vietniece Astrīda Igolniece portālam Gorod.lv paziņoja, ka vairāk nekā 70% centra rīcībā esošo transportlīdzekļu ir vecāki par 7 gadiem, tāpēc ir patiess prieks, ka saņemti jaunie operatīvie transportlīdzekļi, kuri ir aprīkoti ar navigācijas sistēmu un jaunu aprīkojumu, pateicoties kuriem varēs palīdzēt pacientiem daudz ātrāk un kvalitatīvāk.

Kopumā Latgales mediķu rīcībā ir 42 transportlīdzekļi, ar kuriem strādā 33 brigādes. 9 transportlīdzekļi tiek izmantoti Daugavpilī, 4 – Rēzeknē, 2 – Preiļos, 2 – Līvānos, 2 – Viļānos, pa vienam transportlīdzeklim – Špogos, Kalupē, Aglonā, Maltā, Zilupē u.c.

Pēc Astrīdas Igolnieces vārdiem, pērn minētie transportlīdzekļi kopumā nobraukuši vairāk nekā 2 miljonus kilometru, izbraucot pēc 72 079 izsaukumiem.

Februārī Neatliekamās medicīniskās palīdzības Latgales reģionālais centrs saņems vēl 8 ātrās palīdzības operatīvos transportlīdzekļus. Savukārt visā valstī tiek plānots papildināt Neatliekamās palīdzības reģionālos centrus ar 91 transportlīdzekli.


Написать комментарий