Daugavpilī notiks pirmais Latvijas Superkauss futbolā

foto: parsportu.lv
foto: parsportu.lv

Šodien, 31.janvārī, Daugavpils pilsētas domes vadība tikās ar futbola komandas „FC Daugava” pārstāvjiem, kuri pērn ieguva Latvijas čempiona titulu. Sportisti pastāstīja par pagājušo sezonu un nākotnes plāniem.

Tikšanās gaitā pilsētas vadība saņēma ielūgumu uz pirmā Latvijas Superkausa spēli, šādas spēles kļuvušas par tradicionālām visā Eiropā, tāpēc šogad tika nolemts sarīkot Superkausu arī Latvijā.

Zīmīgi, ka turnīrs, kura ietvaros notiks viena spēle un kurš atklās futbola sezonu valstī, norisināsies tieši Daugavpilī. Spēlē tiksies iepriekšējās sezonas Latvijas čempions un esošais Latvijas kausa ieguvējs. Tiek plānots, ka spēle ar komandu „Daugava” un „Skonto” piedalīšanos notiks 9.martā. Sākotnēji par spēles norises vietu tika izvēlēta Rīga, tomēr pārrunu rezultātā izdevās vienoties ar federāciju un spēle notiks mūsu pilsētā. Pieņemot lēmumu, federācija izvērtēja pilsētas sportistu potenciālu un rezultātus.

Tikšanās laikā Domē tika apspriestas gaidāmās sezonas perspektīvas, komandas komplektācija un citi jautājumi, tostarp finansiālā atbalsta sniegšana, lai komanda varētu piedalīties Čempionu līgā. Lai piedalītos līgā, nepieciešami naudas līdzekļi, komandai nav pastāvīgā sponsora, kā, piemēram, Ventspils un Liepājas komandām, tāpēc pašvaldībai jāpalīdz komandai, kura parāda labus rezultātus, uzskata vicemērs Vjačeslavs Širjakovs.

Par Latvijas Superkausa izcīņu pirmo reizi tika paziņots 2013.gada 22.janvārī LFF valdes sapulcē.


Написать комментарий