Uz 700 darba vietām iesniedza 1 300 pieteikumus, jaunieši vecumā no 15–19 gadiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ap 20 jauniešiem 9.martā iesniedza pieteikumu vasaras darba programmai, to realizē Daugavpils dome. Kopumā strādāt vasarā vēlas ap 1300 skolēniem vecumā no 15-19 gadiem, tie jau agrāk ir reģistrējušies elektroniski.

Portālam Gorod.lv Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes lietu departamenta vadītājs Teodors Bikovskis pastāstīja, ka 9.martā reģistrācija notika bez ažiotāžas un negadījumiem, par to departaments pateicas pašvaldības policijai un brīvprātīgajiem no Daugavpils Grappling Team.

Tie skolēni, kuri vēl nav reģistrējušies vasaras darbam var iesniegt pieteikumu līdz 15.martam. Elektroniski var reģistrēties līdz 28.martam.

Pēc pieteikumu pārbaudes pretendentu skaits samazināsies, jo ir tie, kuri reģistrējās vairākas reizes, sarakstā ir arī personas, kuras nav reģistrētas Daugavpilī.

Atzīmēsim, ka pašvaldība izdalīja līdzekļus, kuri ļauj vasarā nodarbināt 700 jauniešus vecumā no 15-19 gadiem. 29.martā Daugavpils Jaunatnes departamenta mājas lapā www.jaunatne.daugavpils.lv divos sarakstos būs paziņoti reģistrācijas rezultāti. Tie, kuri pieteicās vispārējā sarakstā līdz 8.-13.aprīlim uz Jaunatnes departamentu būs jāatnes nepieciešamos dokumentus (Saules 5a). Ja šajā periodā nebūs iesniegti dokumenti, tad viņš automātiski zaudē vietu sarakstā un vietu ieņem cilvēks no rotācijas saraksta.

Skolēni no 13-14 gadiem var iesniegt pieteikumus ar saviem vecākiem, skolas sociālie pedagoģi pieņems pieteikumu no 2.-26.aprīlim. Šai vecuma kategorijai būs izveidotas 325 darba vietas.


Написать комментарий