O.Bumažņikova: Mūsu muzejs iekļauts dažos tūrisma izdevumos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

12.martā pašvaldības uzņēmuma „Daugavpils ūdens” darbinieki rīkoja Starptautiskajai ūdens dienai veltītu eksursiju, kurā piedalījās 20.pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņi.

Jāatzīmē, ka muzejs atrodas pirmās stacijas ēkā, kura bija uzcelta 1889.gadā un pašlaik netiek izmantota – tas esot vēsturiskais mantojums. Portāla Gorod.lv korespondente aprunājās par muzeja darbu ar uzņēmuma reklāmas un sabiedrisko attiecību speciālisti Olgu Bumažņikovu.

- Olga, pastāstiet, lūdzu, cik sen uzņēmumā „Daugavpils ūdens” darbojas muzejs?

- Muzejs tika izveidots, kad pirmā stacija pārtrauca savu darbību, ēka ir arhitektūras un kultūras piemineklis, tāpēc mēs kā tās īpašnieki nolēmām pielāgot ēku uzņēmuma muzeja vajadzībām. Ilgu laiku darbojās entuziasti, kuri vāca vēsturiskos materiālus, un mēs varējām prezentēt šo informāciju visiem interesentiem.

- Sakiet, vai muzejs darbojas katru dienu?

- Nē, tas darbojas tikai darbdienās, iepriekš jāsazinās ar mūsu uzņēmumu, ar sekretāri un jāsarunā muzeja apmeklējums, kas ir bezmaksas. Protams, muzejā nav darbinieku, tajā darbojas mūsu darbinieki-entuziasti, kuri rīko dažādus pasākumus pieaugušajiem un bērniem. Jāatzīmē, ka muzeju apmeklē cilvēki, kuri individuāli apceļo Latviju, mūsu muzejs iekļauts dažos tūrisma izdevumos.

- Olga, pastāstiet, ar kādu mērķi tika izveidots muzejs?

- Kā jau minēju, saņemot skolu pieteikumus, mēs rīkojam mācību stundas bērniem, kā arī, ja ir transports, var apmeklēt mūsu uzņēmuma objektus. Tas tiek darīts, lai bērni, kuri arī ir mūsu klienti, uzzinātu vairāk par mūsu uzņēmuma darbu un no mazotnes saprastu ūdens nozīmi, uzzinātu kaut ko interesantu par to.

Arī daudzi pasniedzēji apmeklē muzeju pirmo reizi – katrs lieto ūdeni, izmanto mūsu pakalpojumus, ūdensapgādi un kanalizāciju, bet pie mums ne reizi nav bijis. Tāpēc veiksmīgi apvienojām mūsu iespējas un bērnu un skolotāju vēlmi uzzināt jaunu informāciju.

- Vai jums ir kādi statistikas dati? Cik daudz cilvēku apmeklē muzeju?

- Jā, pavisam nesen apkopojām datus – pērn muzeju apmeklēja vairāk nekā tūkstotis cilvēku, tas ir vairāk nekā 30 grupas. Daudz apmeklētāju ierodas skolu projektu nedēļas laikā, bieži vien muzeju apmeklē vasaras nometņu dalībnieki. Tomēr šāda iespēja ir ne vienmēr, piemēram, gripas epidēmijas laikā staciju nevar apmeklēt. Turklāt uzņēmuma objektus, kuri joprojām darbojas, var apmeklēt tikai vecāko klašu skolēni un pieaugušie.

- Pastāstiet, lūdzu, nedaudz par interesantiem eksponātiem, kuri ir apskatāmi muzejā.

- Muzejā var apskatīt senus ūdens mērītājus, plāksnīti, kura tika atrasta ēkas būvdarbos, dažādas senas ierīces, krānus. Var apskatīt slēgtajā kapsulā esošo ūdeni, kas tiek tajā glabāts jau 24 gadus.


Написать комментарий