Dome izmaksās kompensācijas pārvadātājiem: uzņēmumi pieprasīja no 9 līdz 43 santīmiem par km

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

14.martā Daugavpils pilsētas domes kārtējās sēdes gaitā tika apstiprināts lēmums, saskaņā ar kuru līdzekļi no neparedzētiem izdevumiem 10 711 latu apmērā tiks iedalīti pārvadātāju zaudējumu kompensācijai, kuri radās sakarā ar apvedceļu izmantošanu 18.novembra ielas rekonstrukcijas laikā. 

Lēmuma pieņemšanā par 9 986,09 latu pārskaitīšanu Daugavpils autobusu parkam, 168,31 latu -„Nordeka”, 365,25 latu - „Norma – A”, 190,90 - „Dautrans” tika apspriests, kādā veidā tika aprēķinātas kompensācijas summas.

Izskatot jautājumu Finanšu komitejā, Domes izpilddirektoram Andrejam Kursītim tika uzdots savākt papildinformāciju par to, kā minētie uzņēmumi nosaka viena papildkilometra maksu, lai pārliecinātos par Domei izrakstītu rēķinu pamatotību.  

Papildinformāciju deputātiem iesniedza tikai Autobusu parks, tādēļ jautājums, kāpēc uzņēmumu izmaksas atšķiras, sastādot no Ls 0,09 līdz 0,43 par kilometru, dažiem deputātiem palika neskaidrs.

Sēdes gaitā deputātiem paskaidroja, ka pie minētā jautājuma tika daudz strādāts, kā rezultātā pārvadātāji sākotnēji pieprasītas summas tika samazinātas. Savukārt viena kilometra izmaksas esot atkarīgas no autobusu izmēra un stāvokļa.

Atgādināsim, ka no 2012.gada 7.augusta līdz 10.novembrim bija slēgts 18.novembra ielas posms no Varšavas ielas līdz Valkas ielai. Sabiedriskais transports apbrauca šo posmu pa Varšavas, Smilšu un Valkas ielām, tādā veidā katru reizi nobraucot liekos 1,3 km.
 


Написать комментарий