“Vienoti Latvijai”: Vai partijas ir gatavas jaunai politiskai kultūrai – Eiropas Parlamenta politiskā modeļa principiem Rīgā?

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pēc Otrā pasaules kara, pateicoties Žana Monē priekšlikumam, tika veiksmīgi apvienotas savstarpēji naidojošas nācijas, lai nepieļautu postošus karus Eiropā, ko izraisīja sašķeltība un etniskā diskriminācija.

Pateicoties šim priekšlikumam, valstis spēja pārvarēt aizvainojumus, lai sēstos pie viena galda un nodrošinātu mieru, stabilitāti un izaugsmi Eiropā.


Eiropas Parlamenta politiskā modeļa lielākais ieguvums ir opozīcijas un koalīcijas neesamība, kas dod iespēju cīnīties par idejām, nevis pret politiskajiem oponentiem. Šādā modelī politiķi nevērtē idejas pēc tā, vai to ir piedāvājis koalīcijas partneris, vai oponents, bet gan pēc tā, vai piedāvātā ideja sniedz labu risinājumu.

"Mēs daudzu gadu garumā noraugāmies uz to, ka pie varas nonākušās partijas, pilnībā ignorē jebkādus oponentu priekšlikumus dažādos līmeņos. Valdībā pārstāvētās partijas atsakās vest dialogu ar galvaspilsētu, tikai tāpēc, ka dažādos līmeņos pie varas ir politiskie oponenti, bet cietēji, beigās ir visi iedzīvotāji. Tādēļ, Eiropas Parlamenta politiskā modeļa principu izmantošana būtu labākais risinājums un es aicinu visus sākt ar Rīgu." (M.Zeltiņš)

Partijas "Vienoti Latvijai" Rīgas saraksta līderis Mareks Zeltiņš aicina apzināties, ka esošais koalīcijas – opozīcijas modelis šķeļ sabiedrību, bloķē labas idejas un kavē attīstību.

Tādēļ jautājums ir – vai partijas ir gatavas pārstāvēt visu rīdzinieku intereses un atbalstīt konceptuāli jaunu politiskās kultūras modeli?


Написать комментарий