Šogad Rēzeknē Lielajā Talkā savāktas vairāk nekā 20 tonnas atkritumu

Miera ielas kapos (R.Vancānes foto)
Miera ielas kapos (R.Vancānes foto)

Sestdien, 27. aprīlī Rēzeknē, tāpat kā visā Latvijas teritorijā, notika Lielā Talka.

Visi aktīvie iedzīvotāji vienlaicīgi veica sakopšanas darbus dažādās pilsētas teritorijās. Šogad talkā savākti vairāk nekā 1200 maisi jeb 20,34 tonnas atkritumu, informē Rēzeknes pašvaldiba.

Rēzeknes pilsētas dome pateicas aktīvajiem Rēzeknes iedzīvotājiem, kuri, spītējot sliktajiem laika apstākļiem, atsaucās aicinājumam un piedalījās pilsētas sakopšanā. Šogad Lielajā Talkā Rēzeknē darbojās aptuveni 480 cilvēki. Dalību Lielajā Talkā bija reģistrējušas 32 grupas, kuru sastāvā bija talcinieki no pašvaldības, politiskajām partijām, skolām un citām pilsētas organizācijām, kā arī dažu māju iedzīvotāji.

„Visvairāk maisus ar atkritumiem savāca Valsts probācijas dienesta darbinieki, strādājot Rīgas 22b teritorijā, Valsts robežsardzes koledžas kadeti A.Upīša ielas garumā, Koku ielas iedzīvotāji, 2. Zemessardzes novada karavīri Ezera ielas garumā,” stāsta Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvaldes vides pārvaldības speciāliste un Lielās Talkas koordinatore Rēzeknē Natālija Siņicina. „Atsevišķi gribu pateikties par paveikto darbu Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas un Rēzeknes pilsētas 4. vidusskolas skolēniem, skolotājiem un vecākiem, kā arī Rēzeknes pilsētas 1., 2. un 3. vidusskolu skolēniem, kuri veica izvelēto objektu sakopšanu pēc oficiālās talkošanas.”

N.Siņicina piebilst, ka tas nav galīgais talkas rezultāts, jo sakarā ar laika apstākļiem netika sakopti daži pilsētas objekti un darbs pie apkārtnes sakārtošanas turpināsies.


Написать комментарий