Medvedevs aplūko Soču kompleksa būvniecības darbus

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Trešdien Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs apmeklējis būvniecības darbu laukumu un celtnes, kurās 2014.gadā notiks Soču olimpiskās spēles, vēsta “Ria novosti”.

Krievijas valdība paziņojusi, ka kopumā olimpiskās būves izmaksās līdz pat 200 miljardiem rubļu (3,5 miljardiem latu), bet revīzijas birojs norāda, ka izmaksas turpina pieaugt arī pašlaik. Otrdien Krievijas premjers aplūkoja būvniecības darbus, lai novērtētu sasniegto.

Visu infrastruktūras objektu kopējās izmaksas, ieskaitot šosejas un dzelzceļa pārbūvi, izmaksās 1,5 triljonus rubļu (26,25 miljardus latu). Valdība ziņo, ka lielākā daļa no izmaksām ir segtas ar privātpersonu starpniecību.

Premjers gan pēc tikšanās ar organizatoriem un kompleksa investoriem pauda kritiku par darbu veikšanas ātrumu. Tikšanās laikā no Medvedeva nācis mudinājums būvniekiem, ja viņi kompleksu sagatavos precīzi laikā, tad tie turpmāk varētu saņemt zemākas likmes valsts galvotiem aizdevumiem.

Nopietnas problēmas pastāvot arī ap kompleksa pievadceļiem, kuru stāvoklis esot kritisks, kā arī tikšanās laikā enerģētikas ministrs pauda bažas, vai spēļu laikā nebūšot problēmas ar elektrības piegādēm, vēsta „Komersant.ru.”


Написать комментарий