Neskatoties uz pārmērīgo karstumu, Latgales Neatliekamā medicīniskā palīdzība strādā ierastā režīmā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Jau gandrīz nedēļu laikapstākļi mūs priecē ar siltu, pat karstu laiku, bet šodien meteorologi sola, ka termometra stabiņš sasniegs rekordlielu atzīmi, pārsniedzot +30 grādus Celsijā. 

Bet šis karstums ir anomāls, tādēļ tas var radīt veselības problēmas tiem, kas sirgst ar sirds asinsvadu slimībām un citām kaitēm, kā arī radīt saules apdegumus, saulesdūrienu un pārsilšanu.

Neskatoties uz to, Latgales Reģionālā Neatliekamās palīdzības centra vadītāja vietniece Astrīda Igolniece portālam Gorod.lv paziņoja, ka Neatliekamā palīdzības dienests strādā ierastā režīmā. Pie tam, nevienā no pēdējiem izsaukumiem nebija tādu cietušo, kas būtu anomālā karstuma upuri.

Šāda situācija ir iepriecinoša, bet vienalga nedrīkst vieglprātīgi izturēties pret drošības pasākumiem, tāpēc Neatliekamās palīdzības dienesta mediķi aicina iedzīvotājus karstā laikā atturēties no pastaigām no plkst. 11.00 līdz 15.00, izvēlēties vasarīgu apģērbu, lietot pietiekami daudz šķidruma, kā arī pastiprināti rūpēties par bērniem.

Ir jāatceras, ka karsts laiks ir riska faktors visiem, arī tiem, kam ir stipra veselība. Bet īpaši piesardzīgiem ir jābūt vecāka gājuma cilvēkiem, kā arī hronisko kaišu slimniekiem, kā arī tiem, kam ir fiziski aktīvs dzīvesveids, un tiem, kas lieto medikamentus vai alkoholu.

No plkst. 11.00-15.00 nevajadzētu doties pastaigā. Šo laiku ir labāk pavadīt izvēdinātās telpās. Ja Jums ir kļuvis slikti, tad jāatrod tuvākais veikals, kafejnīca vai kāda cita iestāde, kur ir kondicionieri.

Lai atvēsinātos, mediķi iesaka vairākas reizes dienā iet vēsā dušā vai izpeldēties kādā ūdenstilpnē. Cilvēkiem laukā obligāti jānēsā galvassegas un saulesbrilles, kā arī gaišu, vasarīgu apģērbu no dabīgiem audumiem. Ir jālieto daudz šķidruma. Labāk izvēlieties dzeramo ūdeni, negāzētu minerālūdeni vai vēsu tēju.


Написать комментарий