Radīta ierīce, kura prognozē nāves datumu

foto: zephire.ru
foto: zephire.ru

Lielbritānijas Lankasteras universitātes darbinieki izgudroja savdabīgu pulksteni, kurš spēj prognozēt nāves datumu. Ierīce, kuru zinātnieki nosauca par „nāves indikatoru”, ar nesāpīga lāzera starojuma palīdzību analizē endotēlija šūnu stāvokli kapilāros un nosaka novecošanās ātrumu, raksta „PBK daily”.

Kā vēsta portāls http://top.rbc.ru, fiziķi Anete Stefanovski un Pīters Makklintoks atzīmēja, ka endotēlija šūnas atrodas asinsvados, regulē asins recēšanu, asinsvadu tonusu un arteriālo spiedienu. Jo labāk darbojas endotēlijs, jo labāk atjaunojas orgāns pēc slimības.

„Nāves indikators” rāda skaitļus no 0 līdz 100. Minimālais lielums runā par to, ka cilvēks jau ir miris, bet maksimālais – liecina par optimālu veselības stāvokli. Ar ierīces palīdzību var diagnosticēt tādas saslimšanas kā plānprātība un vēzis. Testa rezultātus tiek paredzēts ierakstīt vienotā datu bāzē.

„Salīdzinot datu bāzes rezultātus, varēs maksimāli precīzi noteikt organisma resursu. Mēs burtiski varam pareģot, cik cilvēkam ir atlicis dzīvot”, – atzīmēja A. Stefanovski.

Izstrādātāji cer, ka jau pēc trim gadiem ārsti sāks izmantot viņu radīto ierīci. Izmantot to praksē ir jau gatavi gan mediķi, gan uzņēmēji.


Написать комментарий