Šonedēļ Daugavpilī gaidāms samērā vēss laiks

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc sinoptiķu prognozēm, pēc siltām brīvdienām mūsu pilsētā atkal ir gaidāmi nepastāvīgi laikapstākļi.

Nedēļas sākumā saglabāsies sauss, saulains un samērā silts laiks. Pirmdien un otrdien gaiss iesils līdz +26 grādiem pēc Celsija dienā un +14 grādiem naktī.

 

Trešdien, 21.augustā, no rietumiem mūsu valsts teritoriju šķērsos plaša mākoņu un nokrišņu zona, kuras ietekmē gaidāms apmācies laiks, gaisa temperatūras samazināšanās un lietus. Gaisa temperatūra būs ap +22 grādiem dienā un +10...+12 grādiem naktī.

Neskatoties uz to, ka visā valsts teritorijā nedēļas otrajā pusē tiek prognozēts lietus, Daugavpilī saglabāsies mainīgs mākoņu laiks, brīžiem skaidrosies. Lietus ir iespējams trešdien un ceturtdien.

Darba nedēļas beigās nokrišņi nav gaidāmi. Gaiss iesils līdz +21...+22 grādiem dienā un +10 grādiem naktī.

Sinoptiķi ziņo, ka klimata pārmaiņu dēļ Latvijā ievērojami pieaugs gada vidējā gaisa temperatūra, būs siltākas ziemas un karstākas vasaras. Speciālisti uzskata, ka arvien biežāk būs sagaidāmi ekstremāli laikapstākļi. Zinātnieku prognozes liecina, ka klimata pārmaiņu dēļ no 2021. līdz 2050.gadam Latvijā vidējā gaisa temperatūra varētu pieaugt par 1,25–1,75 grādiem.

Kopš pagājušā gadsimta 20.gadiem vidējā gaisa temperatūra Latvijā jau ir pieaugusi par grādu. Līdzšinējie novērojumi liecina, ka ziemā samazinās auksto dienu skaits, savukārt nokrišņu daudzums aukstajā gadalaikā pieaug.

Pēc speciālistu domām, tas varētu ietekmēt apkures sezonas ilgumu (kas noteikti priecēs mūsu iedzīvotājus) un izmaiņas vietējā florā.


Написать комментарий