Daugavpils pilsētas domē sveica mūsu pilsētnieku – pasaules čempionu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Ceturtdien, 19.septembrī, Daugavpils pilsētas domē sveica sportistu Anatoliju Levšu, kurš pasaules čempionātā triatlonā ieguva divas medaļas.

Viņš savā vecuma grupā kļuva par uzvarētāju sprinta distancē, kā arī ieņēma otro vietu olimpiskajā distancē.

Pasaules čempionātā, kas no 11.līdz 15.septembrim norisinājās Londonā, piedalījās aptuveni 5 000 sportistu, kuri netika sadalīti veterānos un tā saucamajā elitē.

Daugavpilietis A.Levša mūsu pilsētu un valsti pārstāvēja vecuma kategorijā 55-59 gadi. A.Levša  sprinta distancē (750 metru peldējums, 20 kilometru riteņbraukšana, 5 kilometru skriešana)  izcīnīja diezgan pārliecinošu uzvaru. Distanci A.Levša veica 1 stundā, 10 minūtēs un 37 sekundēs. Peldējumā viņš bija ceturtais, riteņbraukšanas posmā – septītais, skriešanā – otrais. Kopvērtējumā Latvijas komanda ieņēma 14.vietu no 28 iespējamajām.

Pēc A.Levšas vārdiem, čempiona tituls netika izcīnīts bez pūlēm. Pirmkārt, gada laikā viņš aktīvi gatavojās pasaules līmeņa sacensībām. Otrkārt, Lielbritānijas galvaspilsētā iestājušies laikapstākļi nebija sportistu pusē: gandrīz visu laiku lija, no rīta, kad notika sacensības, gaisa temperatūra bija vien +4 grādi.

Treškārt, bija daudz spēcīgu pretinieku – sprinta distancē – 90, olimpiskajā distancē – 120 cilvēki. „Protams, kā jebkurš sportists es cerēju iekļūt labāko trijniekā, bet uzvara bija pilnīgs pārsteigums”, dalījās iespaidos čempions.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis pilsētas vadības vārdā apsveica sportistu ar lieliskiem panākumiem, novēlējot arī turpmāk godam pārstāvēt Daugavpili un Latviju. Savukārt A.Levša ierosināja, lai kārtējais Latvijas čempionāts triatlonā notiktu tieši mūsu pilsētā. Domes priekšsēdētājs atzina, ka pasaules līmeņa sacensību rīkošana prasītu ļoti daudz līdzekļu, bet solīja apsvērt republikas līmeņa sacensību rīkošanas iespēju.  

Anatolijs Levša atrodas lieliskā fiziskajā formā, piekopj aktīvo dzīvesveidu, neplāno apstāties pie sasniegtā, viņš labprāt dalās pieredzē un trenē jaunos sportistus.

„Manuprāt, triatlons nav tikai Eiropā un pasaulē populārais sporta veids, bet arī visai demokrātisks sporta veids, pateicoties kuram var iemācīties labi peldēt, skriet un braukt ar velosipēdu. Galvenais, ka tas stiprina veselību, sporta panākumi ir otrajā plānā”. Pastāstīja A.Levša.



Написать комментарий