Latvijas pilsonību vārētu vēlēties iegūt vairāki desmiti tūkstoši cilvēku, norāda PMLP

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šobrīd Latvijas pilsonību vēlētos iegūt apmēram 20 000 cilvēku, vērtē Pasaules brīvo latviešu apvienība, taču pēc Pilsonības un migrācijas pārvaldes datiem šis skaits varētu būt pat divas reizes lielāks, otrdien intervijā Latvijas Radio raidījumam "Labrīt!" sacīja PMLP dienesta priekšnieka vietnieks Jānis Cickovskis.

Pēc Pasaules brīvo latviešu apvienības datiem, Latvijas pilsonību vēlētos iegūt apmēram 20 000 cilvēku, tomēr esot dzirdēts, ka šis skaitlis varētu būt divas reizes lielāks, sacīja Cickovskis.

Cickovskis arī komentēja, ka gaidāmās pilsonības likuma izmaiņas varētu krietni noslogot Latvijas vēstniecības ārvalstīs. "Cik es zinu, tad, piemēram, Austrālijā goda konsulam apmeklētāju pieraksts ir pat mēnesim uz priekšu, lai visi interesenti varētu iesniegt dokumentus pilsonības saņemšanai. Cik es zinu, ārlietu ministrijas resursi šobrīd ir ļoti noslogoti”.

"Lielākā izceļojušo cilvēku grupa ir trimdinieki, kuri Latviju pameta laikā no 1940.gada līdz 1991.gadam. Šīm personām Latvijas pases saņemšanai jāvēršas PMLP, pievienojot dokumentus, ka viņi ir LV pilsoņu pēcteči un vēlas atjaunot savu pilsonību," teica Cickovskis.

„Otra cilvēku grupa, kuriem pēc iesnieguma par vēlmi atjaunot pilsonību būs jāierodas Latvijā un jāapliecina savas latviešu valodas zināšanas ir tie latviešu un līvu pēcteči, kuru vecāki un vecvecāki izbrauca no Latvijas teritorijas laikā līdz Latvijas neatkarības nodibināšanai 1918.gadā,” atklāja Cickovskis.

Jau ziņots, ka līdz ar Saeimā atbalstītajām un rudenī ieviešamajām izmaiņām Pilsonības likumā Latvijas pilsoņi varēs iegūt arī vairāku citu valstu pilsonības.


Написать комментарий