Sabiedrībā pazīstami cilvēki mēģināja iedvesmot vairāk nekā 700 skolēnus 1

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Izglītības programmas "Iespējamā misija" rīkotajā akcijā "Iedvesmo mācīties!" 30 uzņēmumu vadītāju, ideju līderu, savas jomas profesionāļu un valsts amatpersonu vadītajās mācību stundās piedalījušies vairāk nekā 700 skolēni, informēja "Iespējamās misijas" partnerības un komunikācijas vadītāja Egija Saļņikova.

Akcija noritēja 26 skolās visā Latvijā. Tās mērķis bija iedrošināt skolēnus izvirzīt sev augstus mērķus un iedvesmot, kā arī paplašināt jauniešu pieredzes loku, dodot iespēju tikties ar dažādiem savas jomas speciālistiem.

Skolēni savās atsauksmēs atzinuši, ka šīs mācību stundas devušās lielu optimisma, enerģijas un iedvesmas lādiņu. Atklātie viesu dzīvesstāsti ļāvuši saskatīt izglītību kā vērtību un izprast neatlaidības nozīmi mērķu sasniegšanā. Daudzi vidusskolēni pēc stundās dzirdētā izlēmuši rūpīgāk izvērtēt turpmākās studiju iespējas, jo ne viens vien viesis uzsvēra eksakto un inženierzinātņu jomu priekšrocības nākotnes karjeras izvēlē.

"Iespējamā misija" aicina Latvijas skolotājus izmantot šādu modeli un pašiem biežāk atvērt klases durvis nozaru profesionāļiem, kas mācību saturu var papildināt ar piemēriem no prakses.

Akcijas dalībnieki, daloties savā pieredzē, aicināja skolēnus drosmīgi sapņot, izvirzīt sev augstus mērķus un būt neatlaidīgiem, lai tos īstenotu.

"Viesi ar savu aizrautību un piemēru demonstrēja, cik liela loma viņu dzīvē un karjerā bijusi izglītībai un vēlmei sasniegt iecerēto, vienlaikus uzsverot, ka katram skolēnam, izvēloties nākotnes profesiju, jāņem vērā savas intereses un stiprās puses. Veiksmīgs var būt tas, kas dara to, kas patīk un kam no sirds tic," stāstīja akcijas organizatori.

Skolēnus iedvesmot mēģināja premjers Valdis Dombrovskis (V), izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP), "Lattelecom" valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis, "Swedbank" valdes priekšsēdētājs Māris Mančinskis, pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš, žurnāliste Ilze Nagla un citi.

"Iespējamā misija" ir izglītības programma, kuras veidotāji un atbalstītāji uzskata, ka kvalitatīvas izglītības pamats ir labs skolotājs. Tāpēc tā palīdz zinošiem un mērķtiecīgiem augstskolu absolventiem kļūt par iedvesmojošiem skolotājiem un nākotnes līderiem.
Kopš programmas dibināšanas 70 Latvijas skolās strādā vai ir strādājis 91 "Iespējamās misijas" skolotājs. Ievērojama daļa no viņiem pasniedz eksaktos priekšmetus - matemātiku, fiziku, ķīmiju, bioloģiju, informātiku. Kopā viņi ietekmējuši gandrīz 14 000 bērnu dzīvi visā Latvijā, palīdzot viņiem gūt panākumus mācībās un stiprinot viņos pārliecību, ka katrs var sasniegt augstus mērķus.


Написать комментарий

Protams, ir jauki šie iedvesmojošie 1-2 paraugstundu piemēri! Es arī spēju aizrautīgi runāt īsu laiku un iedvesmot citus - uztura gatvošanā u.c. savās profesionālajās jomās. Tomēr man gribētos šos "zvaigznes" redzēt tikpat spožus un profesionālus viņu ikdienas darbu un pienākumu veikšanā, turklāt par vidējo skolotāju algu! Svētki ir svētki, pienāk un aiziet, bet ikdiena paliek...