Daugavpils novada iedzīvotāju siltuma parāds sastāda vairāk nekā 270 tūkst. latu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Neskatoties uz to, ka pēdējos gados ir novērojama pietiekami pozitīva tendence – Daugavpils novada iedzīvotāji kļūst apzinīgāki, un savu iespēju robežās cenšas savlaicīgi apmaksāt rēķinus, tomēr parādi par siltumenerģiju šogad pārsniedz 270 tūkst. latu, ziņo Daugavpils novada pašvaldības portāls.

Ja runā par apkures sezonas sākšanos kopumā, jāatzīmē, ka šogad tā sākās bez kavēšanās, 2.–3. oktobrī apkuri pieslēdza skolās un bērnudārzos, bet oktobra vidū apkures sezona sākās visos novada pagastos.

Pēc Daugavpils novada domes izpilddirektora vietnieka Aleksandra Aizbalta vārdiem novada iedzīvotāji var neuztraukties par ziemas tuvošanos, jo nepieciešamais kurināmā apjoms ir sagādāts visos pagastos 100% apjomā. Turklāt līgumi par malkas un skaidu piegādi ir noslēgti savlaicīgi. Kurināmā pietiks visai apkures sezonai pat tad, ja ziema būs tikpat gara kā pērn.

Runājot par kurināmā cenām, tās saglabājās pērnā gada līmenī, izņēmums ir skaidu cenas, kuras sākotnēji pieauga: skaidu sabēruma 1 m3 maksā 8 latus, bet malkas – 16 – 21 latu (bez PVN).

Jāatzīmē, ka siltumenerģijas tarifi šogad saglabāsies pērnā gada līmenī, tomēr nākamgad tiek prognozēts to pieaugums tādēļ, ka no 2014. gada 1. janvāra paaugstināsies elektroenerģijas tarifs, kas būtiski ietekmē siltumenerģijas cenu.


Написать комментарий