Rotko centrā pasniedza sudraba un zelta lilijas labākajiem daugavpiliešiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpilī jau par labu tradīciju pirms Latvijas neatkarības proklamēšanas gadadienas kļuva godināt labākos pilsētniekus, kuri popularizē mūsu pilsētu un daudz dara tā veiksmīgai attīstībai.

Šogad svinīgā apbalvošanas ceremonija notika Rotko mākslas centrā. Neskatoties uz iepriekšējo pieteikumu iesniegšanu par piedalīšanos šajā pasākumā, nelielajā mākslas centra koncertzālē nepietika vietu visiem, kuri bija atnākuši, un dažiem nācās stāvēt kājās.

Tomēr ceremonija pagāja diezgan ātri un kopā aizņēma apmēram stundu. Latviešu kultūras centra vokālās studijas „Pērlītes” jaunās dziedātājas vispirms bez pavadījuma izpildīja mūsu valsts himnu, bet pēc tam izklaidēja ar jautrām dziesmām.

Pēc īsas mēra Jāņa Lāčplēša apsveikuma uzrunas, kurā viņš pateicās pilsētniekiem par aktīvu pilsonisko pozīciju un nav vienaldzīgi par Daugavpils likteni, sākās apbalvošana.

Tā, nominācijā „Izglītība” balvu saņēma Daugavpils krievu vidusskolas–liceja fizikas skolotāja Tatjana Maslova. Nominācijā „Tautsaimniecība” – AS „Dauer Holding”,  valdes locekļu Sergeja Kumeiska un  Alekseja Zakrževska personā. Nominācijā „Sabiedriskā darbība” tika apbalvoti divi cilvēki: biedrības „Dauer” valdes loceklis, rūpnīcas „Dauer” muzeja vadītāja vietnieks, NVO biedrības „Varavīksne” padomes loceklis Vladimiram  Dribincevs un LRR arodbiedrības priekšsēdētājs Valentīns Gradkovskis. Kultūras jomā balvu saņēma festivāla „Sudraba zvani” projekta autors un mākslinieciskais vadītājs, Latviešu kultūras centra koru „Daugava” un „Forte” mākslinieciskais vadītājs Jevgeņijs Ustinskovs.

Turklāt vēl vairāk par 10 cilvēkiem saņēma Goda rakstus. To vidū, kuri veicināja Rotko centra projekta izveidošanas attīstību, kā arī šī gada spīdveja sacensību organizatori, kultūras, medicīnas un izglītības darbinieki.

Balvas „Par mūža ieguldījumu” pasniedza kora „Promeņ” diriģentei un mākslinieciskajai vadītājai Ģertrūdei Kevišai un Daugavpils reģionālās slimnīcas otolaringologam Leonīdam Krumpļevskism.

Ārsts krumpļevskis mūsu pilsētā strādā jau 44. gadu. Viņa izārstēto pacientu vidū ir daudz dažādu vecuma daugavpiliešu – no vicemēra līdz vienkāršiem pilsētniekiem. Pavisam nesen dakteris atzīmēja savu 80 gadu jubileju, bet joprojām viņš pieņem slimniekus un pat izbrauc naktī uz izsaukumiem nepieciešamās palīdzības sniegšanai.

„Pagaidām es nedomāju pamest darbu: mans deglis vēl nav beidzies. Arī tādēļ, ka patlaban cilvēkus ārstēt nav kam. Gribētos, lai mūsu Krumpļevsku ārstu dinastiju turpinātu mazbērni, bet es viņus, protams, nelikšu viņiem to darīt”, – viņš atzinās portālam Gorod.lv.  

Viņam ir divi pieauguši dēli un trīs mazbērni. Vecāko klāšu skolniece Evelīna, kura pavadīja vectētiņu uz apbalvošanas ceremoniju, vēl nav nolēmusi, kur viņa turpinās mācīties. Iespējams, ka ies sava slavenā vectēva pēdās, bet pagaidām viņai vairāk patīk angļu valoda un daiļrade.

Atgādināsim, ka šogad balvas saņemšanai tika iesniegti 40 pieteikumi, no kuriem speciāli izveidotā padome atlasīja godājamākās kandidatūras. Tomēr divās nominācijās „veselības aizsardzība un sociālā aprūpe” un „Sports” tika nolemts balvas nepiešķirt, jo pieteikto kandidātu sasniegumi pēc padomes domām nebija ievērojami.



Написать комментарий