Jaunais Daugavpils pilsētas domes sasaukums arī nekontrolē situāciju ar ceļu remontu?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv redakcijā griezās norūpējušies pilsētnieki, kuri piektdien, 6.decembrī, redzēja, ka, neskatoties uz laika apstākļiem – nelielu sniegu un gaisa temperatūru zem nulles, apļveida krustojumā Cietoksnī strādnieki turpināja likt āra flīzes.

Taču Komunālās saimniecības pārvaldes Tehniskās nodaļas vadītājs Vadims Semoņenko apliecināja, ka, gaisa temperatūrai nokrītoties zem nulles, remontdarbi pilsētā netiek veikti. Viņš atzīmēja, ka saskaņā ar tehnoloģiskām prasībām ceļa seguma remonts, tostarp flīžu likšana var tikt veikta, ja āra gaisa temperatūra ir virs +10 grādiem pēc Celsija skalas. Savukārt citi remontdarbi var tikt veikti, ja gaisa temperatūra ir virs +5 grādiem.

Atgādināsim, ka ceļu remontdarbus Cietoksnī pērn pabeidza ziemas laikā, kas ietekmēja darbu kvalitāti. Šajā sakarā šovasar tika novērsti dažādi trūkumi. Piemēram, tika izlīdzināts ceļš, nomainīts bruģakmens.

Vadims Semoņenko paziņoja, ka viņi joprojām nav apmierināti ar firmas „Binders” darbu, jo firma neievēro termiņus, kad objektiem jābūt nodotiem ekspluatācijā.

Pēc viņa vārdiem, daži objekti Daugavpilī šogad netiks nodoti ekspluatācijā, bet tiks turpināti nākamgad. Piemēram, tas attiecas uz darbiem Valkas un Ventspils ielu krustojumā, pieturu labiekārtošanas darbiem, apgaismojuma darbiem Grīvas mikrorajonā, remontdarbiem uz Vienības tilta no Daugavas ielas puses, apļveida krustojuma ierīkošanas darbiem Cietokšņa un Daugavas ielās utt. Daugavpils pilsētas vadība nesen bija ziņojusi, ka remontdarbi tiek stingri kontrolēti.

Līdz šā gada beigām darbi tiks pabeigti Vidzemes ielas posmā, kur ir ierīkots pirmais pilsētā gājēju tunelis zem dzelzceļu sliedēm, kas ir domāts gājējiem un riteņbraucējiem.

Nav noslēpums, ka ceļu remontdarbu kvalitāte un organizācija vienmēr izsauc pilsētnieku un dažu deputātu kritiku. Taču vērtēt situāciju no malas un izteikt citiem pārmetumus nav grūti. 


Написать комментарий