J.Carevs apšaubīja, ka piedāvātā PAS «Daugavpils siltumtīkli» attīstības stratēģija atbilst darba grupas rekomendācijām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

3.decembrī Finanšu komitejas deputātu izskatīšanai bija piedāvātas pašvaldības struktūrvienību – PSIA „Daugavpils bērnu veselības centra”, PAS „Daugavpils siltumtīkli”, PSIA „Parkings-D” un PAS “Sadzīves pakalpojumu kombināts” darbības un attīstības stratēģijas 2014.-2016.gadam. 

Daudz jautājumu bija radies sakarā ar PAS „Daugavpils siltumtīkli” attīstības stratēģiju, kuru piedāvāja uzņēmums. Atbildot uz deputātu piezīmēm, ka pirms dažām dienām bija apstiprināts lēmums par uzņēmuma plānošanas dokumentu līdz 2020.gadam izstrādi, bet tagad ir piedāvāta stratēģija līdz 2016.gadam, Kapitālsabiedrību pārraudzības nodaļas vadītāja Lilija Rēķe atzīmēja, ka plānošanas dokuments līdz 2020.gadam esot koncepcija, bet uz 3 gadiem tiek izstrādāta stratēģija, kura esot nepieciešama pašvaldībai, lai zinātu, kādus mērķus uzņēmums vēlas sasniegt. Tāpat dokuments esot nepieciešams, lai apstiprinātu uzņēmuma darbības plānu un deleģētu tam noteiktās funkcijas. Stratēģijas izstrāde vajadzīga, lai izpildītu likumdošanas prasības un Valsts kontroles rekomendācijas.

Deputāts Jevgeņijs Carevs lēmuma apspriešanas gaitā ierosināja atlikt šī dokumenta apstiprināšanu, atzīmējot, ka jāsalīdzina visa ar uzņēmumu saistītā informācija. Tāpat deputāts norādīja, ka stratēģijā iekļautais nesakrīt ar darba grupas rekomendācijām, piemēram, tajā nav iekļauta SC3 paredzētās būvniecības iecere.

Pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe paskaidroja deputātam, kurš vadīja darba grupu, kas pārbaudīja PAS „Daugavpils siltumtīkli” darbību, ka izskatīšanai piedāvātā dokumenta pamatā ir uzņēmuma rīcība, ņemot vērā esošos resursus, bet attīstības plāns tiks iekļauts stratēģijā līdz 2020.gadām.

Pārliecinājušies, ka stratēģija un koncepcija nav pretrunā viena ar otru, deputāti nodeva stratēģiju izskatīšanai Domes deputātu sēdē 12.decembrī, lūdzot iesniegt papildinformāciju. 


Написать комментарий